close
CímlapEgyetemi életA Nyitott Egyetem első diákelőadója lett a Neumann verseny győztese

A Nyitott Egyetem első diákelőadója lett a Neumann verseny győztese

Nyitott a középiskolások felé a Pécsi Tudományegyetem népszerű ismeretterjesztő sorozata, a Nyitott Egyetem. Az őszi szemesztertől a két egyetemi oktató előadása mellett, minden alkalommal egy középiskolás diák is színesíti a programot. A szervezők szeretnék élettel megtölteni a már ismert Nyitott Egyetem programsorozatot azzal, hogy a beiskolázási célokhoz igazodva, bevonják a középiskolásokat előadóként és nézőként egyaránt, ezzel is fokozva az interaktivitást és az online jelenlétet. A PTE köznevelési intézményeibe számos kiemelkedő tehetségű diák jár, akire érdemes odafigyelni, eredményeit bemutatni.    

Közülük a Nyitott Egyetem első diákelőadója, Horváth Milán első helyezést ért el a 16. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntőjében. Milán a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáziumának 10. osztályos tanulója.

A diák azt a MATINNO okostelefonra kifejlesztett matematika alkalmazást mutatta be a Nyitott Egyetem adásában, mellyel megnyerte a Neumann verseny Alkalmazói programok „Középiskola” kategóriáját. A gyakorló alkalmazás a teljes magyar általános iskolás matematika tananyagot lefedi, könnyen, önállóan kezelhető, diákbarát.

Milán a digitális távoktatás beköszöntével, tavasszal ingyenessé tette a MATINNO-t, rengeteg diák, tanár és szülő dolgát megkönnyítve ezzel az elmúlt időszakban. Ma már tízezres letöltésével a legnépszerűbb magyar gyakorló matematika alkalmazás.

„A MATINNO pontosan igazított a tananyaghoz, és az önállóságot segíti, tehát tanári vagy szülői segítség nélkül is tudják használni a diákok. Az azonnali kiértékelésnek köszönhetően rögtön láthatják a felhasználók, mit csináltak jól, esetleg mit rontottak el. Számos levelet, pozitív visszajelzést kaptam tanároktól és diákoktól egyaránt, sőt, az alkalmazás bekerült az Oktatási Hivatal által ajánlott tanulást segítő digitális tartalmak közé is.” – adott hangot örömének Horváth Milán, akinek  a Nyitott Egyetem keretében tartott előadása itt tekinthető meg:

 

November 3-án ismét izgalmas témákkal várják a Nyitott Egyetem régi és új nézőit.  Dr. Dittrich Ernő a klímaváltozásra javasol megoldásokat, míg Dr. Várady Géza arról beszél, hogy milyen sok területen használhatók a drónok. Ismét lesz diákelőadó is a Nyitott Egyetemben, hogy ki, az legyen meglepetés!