close
CímlapEgyetemi életOktóber 15-től lehet jelentkezni a februárban induló keresztféléves képzésekre

Október 15-től lehet jelentkezni a februárban induló keresztféléves képzésekre

2021. október 15.

Október 15-én elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás: már lehet jelentkezni a 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők 2021. november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni. A ponthatárokat várhatóan 2022. január 25-én hirdetik ki. Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók.

A keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyekre a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány - az alapszakok esetében legalább egy tantárgyból emelt szintű vizsgával. Mesterképzésekre - állami ösztöndíjas és önköltséges formára is - azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2022 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet. Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2021. november 15-én 24.00 óráig rögzíteni, november 20-án 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információk: a meghirdetett képzések, a határidők, az eljárási díj, illetve a pontszámítás részletes szabályai és módszerei itt olvashatók.


enlightenedKérdésed van a továbbtanulással kapcsolatban?

enlightened Esetleg kinéztél már magadnak konkrét szakot is?

yes Ha igennel válaszoltál valamelyik kérdésre vagy csak úgy érzed megakadtál?

Keresd kollégáinkat bármikor az mail  iranyapte@pte.hu mail címen, segítünk megoldani a problémádat! Találjuk meg együtt a válaszokat!

Bővebb kapcsolati információ pedig itt található: https://pte.hu/hu/felveteli/kapcsolat

2022. februárra meghirdetett PTE-s képzések »

Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2022. februárban induló képzések »