close
CímlapEgyetemi életÓnos eső várható!

Ónos eső várható!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Pécs térségében az éjszaka ónos eső hullhat. Mindez fagypont alatti hőmérséklet mellett történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükség a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken.

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a város útjait kezelő városüzemeltetési társaság minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét beveti, kibővített kapacitással dolgozik, és nagy figyelmet fordít az ilyenkor szokásos megelőző intézkedésekre (alásózás, érdesítés). A Biokom NKft. minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében, ők váltott műszakban dolgoznak az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban.

A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek és járdák, a sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

Minden igyekezetünk ellenére lehetnek jeges, csúszós felületek városszerte. A polgármester arra kér mindenkit, hogy

segítse a közlekedést azzal, hogy az otthona előtt tisztítja a járdát, valamint arra kér minden autóvezetőt, hogy reggel csak az induljon útnak gépjárművével, akinek elengedhetetlenül szükséges és autója fel van készítve a téli közlekedésre. 

Az ónos esővel kapcsolatban info:  www.baranya.katasztrofavedelem.hu
Meteorológiai riasztások: www.met.hu
Pécsi buszközlekedés: www.tukebusz.hu

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni