close
CímlapEgyetemi életOtthon az Educatio kiállításon

Otthon az Educatio kiállításon

2018. január 19.

Bizalmi tér, egy nappali, ahol megvitathatod a jövőd. Ez vár minden érdeklődőt, aki kimerészkedik a mindig teltházas Educatio Kiállításra és a Pécsi Tudományegyetemre kíváncsi. Némi ízelítőt adunk az első napból!

Az Educatio kiállítás a hazai felsőoktatási intézmények legnagyobb seregszemléje. Az egész országból jönnek a rendezvényre szülők, pedagógusok, és főleg sok-sok leendő hallgató. Ahogy mindig, a Pécsi Tudományegyetem is várja őket!

Óriási hangulatot teremtett a PTE EHÖK tigrise, aki a kisbuszból játszott zenékre nyomta a látogatókkal együtt a kiállítás bejáratánál. Aki csak jött, megállt és vagy nézte, vagy táncolt a csíkos nagymacskával. Jók voltak a számok, a rongylábú kabalafigura pedig igazán állat.

A PTE nappalijában, otthon kaphattak tanácsokat és személyre szóló mini-coachingot azok, akiknek kérdései voltak a döntésük helyességével kapcsolatban. Például egy

„Mi az, amit a leginkább szeretsz?”

kérdésre kevesen gondolnak akkor, ha olyan – látszólag – prózai dologról van szó, mint a felvételi. A bizonytalan érdeklődők sokan voltak, s bízunk benne, hogy megerősödve távoztak. Sokan akartak bejutni, sokan szerették volna folytatni még a beszélgetést – hát, ha a PTE-re jelentkeznek, akár egy egész féléves kurzusuk is lehet. Utóbbit teszteltük már: meg tudja változtatni az ember életét. És ezek nem csak nagy szavak.

A grafológia idén is nagy sláger, és megsúgjuk azt is, hogy a két PTE-s tanácsadó (akik a hallgatók számára egyébként elérhetők a szorgalmi időszakokban) egy-két kacskaringós betűkből is látják az ember lelkének titkos rezdüléseit. Kipróbáltuk, úgyhogy tényleg.

A karriertanácsadásra szerintünk az ül be, aki talán picit már határozottabb önmagával kapcsolatban, mindenesetre nélkülözhetetlen egy ilyen show-n, volt is érdeklődő, nem is kevés.

Külön jóság volt a programok között a Pedagógusok kávészünete, ahol az idősebbek tudtak beszélgetni az idei felvételi fejleményeiről.

Sok jó arc van a PTE-n, de az utóbbi időben az egyik legfelkapottabb manapság Fröhlich Balázs. (Interjúnk ITT!) A jóképű feltaláló mint egy fehérlovon, úgy ült motorján – amit saját kezűleg épített. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a sajtóba „a magyar vasemberként” is emlegetett fiúra.

Az otthonos sarok várja az érdeklődőket holnap is, a programok a pte.hu-n is olvashatók.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni