close
Címlap17. Partnerség a célok eléréséértPacify-D projekt nemzetközi partnertalálkozó Strasbourgban

Pacify-D projekt nemzetközi partnertalálkozó Strasbourgban

Strasbourgban gyűltek össze a PACIFY-D projekt partnerszervezetei, köztük a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar küldöttsége a program harmadik nemzetközi találkozóján 2023. június 15-én.

A PACIFY-D projekt célja, hogy innovatív képzési lehetőségeket biztosítson a fiatalok számára, és információs pontokat hozzon létre, amelyek közreműködnek az oktatásban és erősítik a demokratikus attitűdöket a polgári szerepvállalás és a civil részvétel révén. A projekt jelenlegi szakaszában a résztvevők az információs központok létrehozásához szükséges útmutatókat dolgoznak ki, valamint kísérleti jelleggel tesztelik azokat.
A nemzetközi projekttalálkozó keretében sor került a projekt előrehaladásának nyomon követésére, és a további elemek meghatározására, valamint a projekt témáival kapcsolatos elképzelések megosztására. A partnerek bemutatták a helyi ifjúsági nagykövetek képzési programját, beleértve az elkészült digitális oktatási modulokat.
A találkozón fontos szerepet kapott az Információs Pontok (CIP-k) kidolgozásának megvitatása, és a kísérleti projektek bemutatása. Végül minden résztvevő bemutatta a kommunikációját és disszeminációját, véleményt cserélve a projekt céljairól és eredményeiről, valamint a jelentéstételi követelményekről.
A következő lépés egy szakpolitikai kézikönyv létrehozása lesz. A PACIFY-D projekt 2024 márciusában ér véget, ekkor kerül sor a projekt zárókonferenciájára Brüsszelben.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni