close
CímlapEgyetemi életPécs zenei élete 1923-tól napjainkig

Pécs zenei élete 1923-tól napjainkig

2023. szeptember 05.

Inspiráló konferenciát szervez a PTE Centenáriumi programsorozat keretében a Művészeti Kar: tudományterülettől függetlenül várnak oktatókat, doktoranduszokat és hallgatókat eseményükre. 

"A „Pécs zenei élete 1923-tól napjainkig” című konferencia

annak a pécsi 100 esztendőnek zenei történéseivel kíván foglalkozni, amióta az Erzsébet Tudományegyetem Pécs városába költözött.

A kulturális gyökerek, alkotói- vagy előadóművészi életutak, események, zenei oktatás és különböző kutatások mérföldkövei együttesen alakították ki azt a közeget, amely a mai Pécs színes zenei életéhez vezetett.
Olyan előadók, doktorok és doktoranduszok és hallgatók jelentkezését várjuk, akik az állandó vagy időszakos intézményekben elhangzó zenés színjátékok, operaelőadások, kamara- és szimfonikus koncertek, egyházi vonatkozású hangversenyek és zenei előadások, valamint a helyi zeneélet kutatóinak változatos szempontú esettanulmányaival kapcsolódnak a „Pécs zenei élete” témához. A konferenciára társadalmilag felelős tudományos témákban várunk előadásokat, amelyek kapcsolódnak, kapcsolódhatnak „Pécs zenei életéhez”. A szorosan kapcsolódó zenepedagógiai kutatások, valamint történeti-, gazdasági-, szociológiai-, akusztikai-, építészeti stb. vizsgálódások, elemzések és összefoglaló megközelítések révén Pécs zenei életének más megvilágítását adhatják. Szívesen várjuk Pécs városához kötődő zeneszerzők életének, egyes munkáinak, vagy bemutatóinak elemzését is"
- áll a PTE Művészeti Kar felhívásában.

Az esemény időterve:

Előadók jelentkezési lehetősége: szeptember 15.

Szóközökkel együtt 1500-2000 karakteres magyar és angol nyelvű absztraktot és rövid szakmai önéletrajzot várnak.
Értesítés az absztraktok elfogadásáról: szeptember 25.
Konferencia: október 14-15.
Az előadásról készült tanulmány benyújtásának határideje: november 10.
Konferencia-részvétel Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ: 
https://art.pte.hu/hu/pecs-zenei-elete-1923-2023-konferencia 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni