close
Címlap10. Egyenlőtlenségek csökkentése„A pécsi egyetemi életérzés nekem egy nagy családot jelent"

„A pécsi egyetemi életérzés nekem egy nagy családot jelent"

Idén is meghirdeti hiánypótló, egyben egyedülálló kezdeményezését, a PTE Rektori Ösztöndíjat a Pécsi Tudományegyetem, melynek célja az intézmény elsőéves hallgatóinak anyagi támogatása. A pályázatra azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik első helyen jelölték meg PTE-t. Az ösztöndíj egyik tavalyi nyertesével, az Egészségtudományi Kar hallgatójával, Horváth Dorinával beszélgettünk, aki ápolás és betegellátás szakon, gyógytornász szakirányon tanul.

Miért a Pécsi Tudományegyetemre esett a választásod?
Mindenképpen az otthonomhoz, lakóhelyemhez közel szerettem volna egyetemre járni, emellett Pécs sokkal nyugodtabb, barátságosabb város, mint Budapest. Ugyanakkor az egyetemi nyílt napon is nagyon barátságos volt a légkör, mindenki kedvesen és közvetlenül fogadott minket, ez csak megerősített az előzetes elképzeléseimben. Hívő emberként Isten vezetését kértem a továbtanulásomhoz és válaszul a pécsi egyetemre való jelentkezést kaptam.

Miért tartod jó lehetőségnek ezt az ösztöndíjat?

Az egyetem első félévei mindig költségesek, így a kezdetekben nagyon sokat tud jelenteni a Rektori ösztöndíj. Ugyanakkor ezzel az összeggel meg tudom alapozni akár az egyetem utáni jövőmet is. A pályázat menetét egyébként átláthatónak és egyszerűen követhetőnek találtam.

Mivel gazdagodtál mióta a PTE család részese lettél?
Nagyon sok kedves embert ismertem meg, akik nemcsak barátaimmá, hanem példaképeimmé is váltak.

Az egyetemi életben a rugalmasságot szeretem a legjobban, hogy szabadon gazdálkodhatok az időmmel,

így minőségibb, tartalmasabb órákat tölthetek a családommal és a barátaimmal. A pécsi egyetemi életérzés nekem egy nagy családot jelent, ahol a hallgatók szinte testvérekként tekintenek egymásra, együtt tanulunk, szórakozunk, támogatjuk és segítjük egymást.

A 2024-es Rektori Ösztöndíj pályázat kiírása már elérhető a PTE weboldalán!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni