close
CímlapEgyetemi életPécsi építész hallgató tervét díjazták

Pécsi építész hallgató tervét díjazták

építész, PTE MIK, Tarr Zsuzsanna, díj
2019. június 14.1152Megtekintés

Milyen kreatív megoldások vannak a szálcement homlokzatburkolati anyag változatos felhasználásában? Milyen jó példákkal szolgálnak nekünk a tervezők? Az Equitone építészek és építészhallgatók számára hirdet minden évben pályázatot azzal a céllal, hogy bemutassa a homlokzatburkolati anyag építészeti minőségét tekintve is figyelemre érdemes példáit.

Ezen a pályázaton ért el II. díjat a PTE Műszaki és Informatikai Kar (MIK) építész hallgatója, Tarr Zsuzsanna.

Így mesélt róla:

Az építész szakon kaptuk korábban a feladatot, hogy létező, adott telekre tervezzünk odaillő társasházat. Én egy Szabadság úti telket kaptam, és oda terveztem ezt az épületet, ügyelve arra, hogy harmonizáljon a környezettel, ugyanakkor a lehető legjobban használjam ki a telek adottságait, paramétereit.

Ezt a tervét nyújtotta be a pályázatra, amivel kiérdemelte a szakmai zsűri elismerését. A konzulense, Dr. Rétfalvi Donát, a műszaki kar oktatója is büszke lehet tehát a tanítványra.

Mint megtudtuk, konkrétan ez a társasház nem fog megvalósulni, hiszen ez csak egy fiktív megbízás volt, ugyanakkor egy komoly lökést adhat Zsuzsa karrierjének.

Ez egy pozitív visszacsatolása a munkámnak, hiszen objektív szakmai zsűri értékelt.

Zsuzsa jövőre szerzi meg várhatóan az építész diplomát a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán. Az szinte biztosra vehető, hogy ő nem lesz pályaelhagyó, pláne ilyen siker után. Ezt igazolja arra a kérdésre adott válasza is, hol látná magát szívesen a pályafutását tekintve 5-10 év múlva.

Az álmom az, hogy a csoporttársaimmal közösen lehessen egy saját tervező cégünk. Tervezni is szeretek, a csoporttársaimmal is nagyon összetartóak vagyunk, szóval ennél jobb nemigen történhetne velem.

Mi csak annyit tudunk ehhez hozzátenni: úgy legyen!

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni