close
Címlap16. Béke, igazság és erős intézményekA PTE fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat

A PTE fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat

A Pécsi Tudományegyetem külön jelentkezési felületet nyitott meg azon hallgatók számára, akik az ukrajnai háború elől menekülnek, de szeretnék folytatni tanulmányaikat. A Pécsi Tudományegyetemen több mint száz angol nyelvű, és több száz magyar nyelvű képzésen folytathatják tanulmányaikat a menekültek.

A hallgatók automatikusan mentesülnek a jelentkezési díj megfizetése alól, és az Egyetem jelenleg is dolgozik a további, hallgatóbarát pénzügyi részletek meghatározásán.

A magyar nyelvű képzéskínálat itt található: https://pte.hu/hu/felveteli/kepzes

A magyar nyelvet beszélő hallgatók az alábbi linken található jelentkezési űrlap kitöltésével tudják tanulási szándékukat jelezni:
https://neptun-web1.tr.pte.hu/UniPoll/Survey.aspx?surveyid=410615675&lng=hu-HU

Az angol nyelven elérhető képzéskínálatot itt érhetik el az érdeklődők: https://international.pte.hu/study-programs

Az angol nyelven elérhető képzések iránt érdeklődők a jelentkezést az alábbi linkeken kezdhetik meg a különböző karokra:

A jelentkezőknek az űrlap kitöltésén túl a korábbi tanulmányaikkal kapcsolatban a lehető legtöbb dokumentumot fel kell tölteniük a jelentkezési rendszerbe annak érdekében, hogy megfelelő döntést hozhasson az egyetem a felvétellel kapcsolatban. A Pécsi Tudományegyetem eltökélt abban, hogy minden hallgató számára a legmegfelelőbb, egyénre szabott segítséget nyújthassa tanulmányai folytatásához.

A Pécsi Tudományegyetem kiáll a béke mellett, és segíti a bajba jutottakat.


Információk a PTE által nyújtott és koordinált további segítségről Ukrajna számára: https://pte.hu/hu/segitseg-ukrajnanak/hirek

Pécsi Tudományegyetem

Pécsi Tudományegyetem

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni