close
Címlap3. Az egészség és a jóllétA PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika augusztus 8-tól az új épületben folytatja a járóbeteg ellátást

A PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika augusztus 8-tól az új épületben folytatja a járóbeteg ellátást

A Pécsi Tudományegyetem közelmúltban átadott Fogászati Oktatási Központjában kezdhetik szeptemberben a 2022/2023-as tanévet a pécsi fogorvoshallgatók, míg a járóbeteg ellátási tevékenység már augusztus 8-tól itt folyik.

Mint ismert, tavasszal átadták a PTE új Fogászati Oktatási Központját. A 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes létesítmény az orvoskar épületével szemben, a Tüzér utca 1-es szám alatt épült fel a Széchenyi 2020 program keretében, közel 2,7 milliárd forintból.

Modern technika és impozáns környezet várja augusztus 8-tól a pácienseket, szeptembertől pedig a hallgatókat

Dr. Nagy Ákos Károly, a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója az átadást követően úgy nyilatkozott, hogy új kezelőegységeik beszerzése után három ütemben költöznek át új telephelyükre a jelenlegi, Dischka Győző utcai központjukból.

Dr. Nagy Ákos Károly klinikaigazgató az épület ünnepélyes átadóján

Az új berendezéseket korábbra várták, ám a háború, és annak következtében az anyaghiány közbeszólt. Az igazgató szerint azonban ez sem akadályozta meg, hogy augusztus 8-tól a járóbeteg ellátást, szeptembertől pedig a fogorvostanhallgatók oktatását már az új épületben kezdhessék meg.

„Augusztus első napjaiban zajlik a költözés, természetesen ez alatt az intervallum alatt is biztosítjuk az akut ellátást a régi, Dischka Győző utcai klinikán”

– mondta el a legfontosabb és legmegnyugtatóbb információt dr. Nagy Ákos Károly klinikaigazgató.

A telefonszámok egyelőre változatlanok maradnak, vagyis a betegek a megszokott elérhetőségeken tudnak időpontot kérni, illetve tájékozódni. A klinika munkatársai kérik a pácienseket, hogy az ellátás igénybevétele előtt előzetesen érdeklődjenek, egyeztessenek a kezelés pontos helyszínéről.

Nemcsak a betegellátás és az oktatás lesz magas színvonalú az új helyszínen, hanem a környezet is esztétikus lesz. Ennek érdekében

az új Fogászati Oktatási Központ épületét a PTE Művészeti Karral létrejött megállapodás alapján a kar hallgatóinak alkotásai díszítik majd

, a tetőt és az épület környékét pedig a PTE Botanikus Kert által felajánlott növények teszik barátságosabbá. A PTE Művészeti Kar dékánjával, dr. Lengyel Péterrel egyeztetés indult arról is, hogy az új fogászati tömb folyosói állandó, illetve időszakos kiállítótérként szolgálhassanak a jövőben.

Több növény lesz a PTE Botanikus kert vezetői felajánlásának köszönhetően az épület környezetében

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni