close
CímlapEgyetemi életA PTE nyári egyetemére Chengduből

A PTE nyári egyetemére Chengduből

2019. július 26.

A chengdui University of Electronic Science and Technology of China partnerintézményből második alkalommal érkezett egy hallgatócsoport a PTE-re július 22-én azzal a céllal, hogy az európai és a magyar kulturális örökséggel ismerkedjen meg az itt tartózkodásuk során. A korábbi év sikerének köszönhetően idén már 35 hallgató és 2 oktató vett részt a nyári egyetemen.

A kínai hallgatók a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar által biztosított képzés során igen sokféle szemszögből ismerkedtek meg Európával és Magyarországgal. Az előadások között megtalálhatóak voltak az európai és a magyar történelemet, művészettörténetet, népi hagyományokat bemutató tématerületek csakúgy, mint az Európai Unió aktuális gazdasági és társadalmi kihívásait taglaló előadás.

A hallgatók számára számos szabadidős programot szervezett a PTE KNI annak érdekében, hogy Pécs város kulturális örökségeivel is megismerkedjenek: látogatást tettek a Zsolnay Negyedben, megtekintették Pécs fő nevezetességeit valamint egy kvíz esten is résztvettek, mely során számot adhattak az Európáról és Magyarországról szerzett ismereteikről.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni