close
CímlapEgyetemi életA PTE-re látogatott a kazah nagykövet

A PTE-re látogatott a kazah nagykövet

A Kazah Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Őexcellenciája Zhanibek Abdrasov június 11-én látogatást tett a Pécsi Tudományegyetem rektoránál, Miseta Attilánál. A találkozó egyik oka az volt, hogy előkészítés alatt van egy új egyetemi kapcsolat a turizmus területén a Türkesztán városában 2019-ben megalapított Nemzetközi Turizmus és Vendéglátás Egyetem és a PTE Közgazdaságtudományi Kara között.

Miseta Attila rektor (Fotó: Csortos Szabolcs)

A megbeszélésen Őexc. Zhanibek Abdrasov, aki magyarországi megbízatása előtt New York-ban a kazah ENSZ képviseletnél konzulként dolgozott, hangsúlyozta, hogy örömére szolgál országaink stratégiai partnerkapcsolata, amelyet az akadémiai szférában is szeretne tovább erősíteni. „Fontosnak tartom, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll, ezért több várost is meglátogatok.

Lenyűgözőek Pécs és a PTE történelmi gyökerei, az itt elérhető képzések színvonala”

– emelte ki a nagykövet.

Jelenleg huszonnyolc kazah hallgató tanul a Pécsi tudományegyetemen, közülük legtöbben a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében érkeztek Magyarországra. A hatalmas területű közép-ázsiai ország nagykövetének első pécsi látogatása alkalmával Miseta Attila rektor reményét fejezte ki, hogy mindkét fél számára egyaránt előnyös megállapodás születhet felsőoktatási intézményi szinten is.

Kazah nagyköveti delegáció (Fotó: Csortos Szabolcs)

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni