close
CímlapEgyetemi életPTE Rektori ösztöndíj 2021

PTE Rektori ösztöndíj 2021

2021. június 07.

Július 8-ig még lehetőség van a felvételi jelentkezési sorrend módosítására. Miért érdemes első helyen jelölni a pécsi egyetemet? A Pécsi Tudományegyetem hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezését folytatja azzal, hogy ebben az évben is meghirdeti a PTE Rektori Ösztöndíjat. A cél az, hogy az intézmény az elsőéves hallgatóit támogassa.

„A PTE Rektori Ösztöndíjat a legelső szemeszterüket alapképzésben és osztatlan képzésen megkezdő hallgatók számára alapította a Pécsi Tudományegyetem.

– mondta Lengvárszky Attila, a PTE Rektori Kabinet vezetője, majd hozzátette: „A PTE Rektori Ösztöndíját azok a nappali, alap- és osztatlan képzésre felvételt nyert hallgatók kaphatják, akik első helyen jelölték meg PTE-t, és az első 200 legmagasabb pontszámot érték el. További feltétel, hogy a 2021/2022-es tanév őszi és tavaszi félévében is folytassák a hallgatók a tanulmányaikat azon a képzésen, amelyre a 2021- évi általános felvételi eljárás során felvételt nyertek. A második félévi ösztöndíj kifizetésének további feltétele, hogy az első félévben legalább 17 kreditet teljesítsenek a nyertes hallgatók. Az ösztöndíjat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvett hallgatók nyerik el (100 fő állami ösztöndíjas és 100 fő önköltséges hallgató). Az ösztöndíj szétosztásáról a pályázók között karonként a pályázók arányában finanszírozási formánként külön-külön, szintén a felvételi összpontszám alapján rangsorolva döntenek.

Az ösztöndíj összege 100.000 forint,

melynek kifizetésére két egyenlő részletben 2021. október 31-ig, valamint 2022. március 31-ig kerül sor. A második félévtől a hallgatók már a PTE tehetség, tanulmányi és szociális ösztöndíjaira is pályázhatnak.”
„Alapvetően jó érzés, hogy az egyetem díjazza a konkrét "bekerülés" előtti erőfeszítéseket is. Első félévben a legjobb lehetőség, hiszen tanulmányi ösztöndíj-átlag hiányában még jár.”
– mondta el Baranyai Ferenc, a TTK hallgatója, aki 2020 szeptemberében elsőévesként kapott Rektori Ösztöndíjat. „Mint mindenkinek, nekem is

komoly többletkiadásokat jelentett az egyetem megkezdése, és ilyenkor bármilyen anyagi támogatás jól jön

- elég csak arra gondolni, hogy bizony a tankönyvek sincsenek ingyen, nem is beszélve arról, mennyi mindent kell beszerezni, amikor az ember egy új városba költözik, akár kollégista, akár saját albérletet tart fenn...” – mondja a Rektori Ösztöndíjról Bodó Angelika elsőéves orvostanhallgató.

„Azért szuper lehetőség, mert semmi "pluszt" nem kell tenni érte, elég, ha első helyen jelöljük a PTE-t.

Csupán egyetlen dokumentumot kell elküldeni, így még a papírok beszerzése sem okozhat gondot.” – jegyezte meg a Rektori Ösztöndíj kapcsán Oláh Barbara, a PTE MIK hallgatója.

További info:
https://felveteli.pte.hu/rektori_osztondij_legjobb_jelentkezoknek

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni