close
CímlapEgyetemi életA régió fejlesztéséért

A régió fejlesztéséért

2019. június 06.

Együttműködési megállapodást kötött Paks városával a PTE KPVK.

Új életet akarunk lehelni az egyetem paksi telephelyébe

– mondta prof. dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának (KPVK) dékánja a várossal kötött együttműködési megállapodás június 5-i aláírását megelőzően.

Szabó Péter, Paks polgármestere kiemelte, a régió fejlesztését szolgálja az együttműködés. A Pakson megvalósuló felsőoktatási programok a társadalmi és kulturális célokon túl fontos szerepet játszanak a helyi gazdaság fejlesztésében, a szakemberszükséglet biztosításában és a fiatalok helyben tartásában.

Az együttműködés jócskán túlmutat a Paks II beruházáson: a város, a térség erősödését, megtartó erejének növelését szolgálja. Szécsi Gábor dékán egy olyan közös platform működésének fontosságát hangsúlyozta, amely összehangolja a munkáltatói igényeket és a képzési kínálatot. Az oktatási-képzési kínálatából a paksi önkormányzat kijelöli a számára relevánsakat, az egyetemi kar pedig ezek mentén tervezi és hirdeti meg helyi oktatási portfólióját. A felek közös pályázati projektek kidolgozásában is gondolkodnak, melyek révén együttesen járulnak hozzá a tervezett képzési, kutatási programok bővítéséhez, valamint a PTE KPVK IQ Központ eredményes működését célzó fejlesztések megvalósításához.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni