close
CímlapEgyetemi életA szépségmaszk körül

A szépségmaszk körül

2019. június 19.

Linda Peter, Weirong Mo, Tshephisho Selatole, a Közgazdaságtudományi Kar hallgatói. Ők nyerték meg a szépségipar egyik vezető cégének a regionális versenyét Pozsonyban április 16-án, így kvalifikálták magukat a párizsi nemzetközi döntőre. Utóbbit május 23-án rendezték, ahol a lányok lemaradtak a dobogóról. Az ötletük viszont így is zseniális! A lányokkal a pécsi közgáz udvarán beszélgettünk.

Összefoglalnátok röviden mi volt a találmányotok lényege?

Linda: A feladat egy egészségtudatos fogyasztóknak szóló innovatív bőrápolási élmény megtervezése volt. A  mi ötletük egy szilikonból készült, újrahasználható, okos arcmaszk volt, melynek digitális szenzorai az arcbőrt területenként, az arcbőr igényeinek megfelelően hidratálják.

Linda Peter

Hogy találtatok rá az ötletre? A kutatás elég összetettnek tűnik.

Tsephi: Igen, valóban az volt! Nagyon sok kutatást végeztünk azzal kapcsolatban, hogy ebben a szektorban milyen új innovációk és technológiákat vannak, és hogy ezeket, hogyan tudjuk hasznosítani a mi elképzelésünkben. 

Ki kicsoda volt a projektben?

Tsephi: Linda tartotta kézben az okosmaszk fejlesztés technológiai részét érintő kérdéseket, különösen azt, hogyan tudnak együttműködni a különböző technológiák. Én a maszk üzleti aspektusait elemeztem, különös tekintettel a vásárlói igényekre. Weirong foglalkozott a design kérdésekkel, valamint hogy milyen alkalmazásokat tudnánk használni, illetve beépíteni az applikációnkba.

Tshephisho Selatole / Fotó: Csortos Szabolcs

Hogyan zajlott a pozsonyi verseny, amit megnyertetek?

Linda: Pozsony volt a regionális döntő helyszíne, ahová 16 három fős csapat lépett be az előválogatóból. Minden csapat 10 percet kapott, hogy felvázolja az elképzeléseit 10 slide-on keresztül. A zsűri szakmabeliekből, cégvezetőkből állt, akik a marketing, az innováció, a digitális technológia és a szépségipari sajtó területéről érkeztek. A prezentáció után öt perc állt rendelkezésre, hogy a zsűri által feltett kérdésekre válaszoljunk. És persze minden csapat megnézhette a többiek prezentációját is.

Milyen volt Párizs?

Tsephi: Itt a regionális győztesek közül kikerülő csapatok vettek részt. Az ötletünket a L’Oréal top menedzsereinek prezentáljuk. Amúgy ez egy két napos verseny a L’Oréal főhadiszállásán Párizsban. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy reagálnak az ötletünkre.

Linda: Remek verseny volt annak ellenére, hogy nem kerültünk dobogóra Párizsban. Remek ötleteket láthattunk, részt vettünk egy workshop-on, ahol prezentációs technikákat tanulhattunk a döntőre. Nagyon jól szervezett verseny volt, minden elemében professzionális. De nem csak a verseny izgatott minket, hanem maga a város is. Még soha nem voltunk Párizsban, úgyhogy ráhúzunk még pár napot. Az, hogy ennyi időt eltölthettünk itt ezen a helyen a L’Oréal párizsi főhadiszállásán már önmagában felér egy díjjal.

Hogy találtatok egymásra?

Linda: Ez egy kedves történet: Tsephi-vel mindketten Dél-afrikaiak vagyunk, de nem ismertük egymást mielőtt idejöttünk. Weirong Kínából érkezett és ugyanazon a kurzuson tanulunk mind a hárman. Vezetés és szervezés mesterszakra járunk a PTE Közgazdaságtudományi Karán. Nagyon sok támogatást kaptunk az egyetemtől; Lányi Beatrix professzor említette nekünk ezt a lehetőséget, mellettünk állt végig, de nem csak ő, hanem az egész kar.

Aknai Péter

Aknai Péter

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni