close
Címlap11. Fenntartható városok és közösségekSzinte minden mutatóban előrelépett a PTE

Szinte minden mutatóban előrelépett a PTE

Kedd este hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit összevető listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem (PTE), méghozzá a tavalyi 801-850. helyett a még előkelőbb 771-780. pozícióban szerepel Magyarország első egyeteme. Ráadásul a hallgatói élmények („learning experience”) kategóriában a hazai egyetemek között a legjobb lett a PTE!

A Quacquarelli Symonds (QS) szakemberei 2004 óta állítják össze évente a világ egyetemi rangsorát, összesen kilenc szempont alapján összevetve az egyetemeket. A rangsor elkészítésekor mintegy 5700 felsőoktatási intézmény adatait vizsgálták, és közülük 1503 egyetemet rangsoroltak.

Miseta Attila, a PTE rektora a legfrissebb nemzetközi rangsor kapcsán elmondta: „Az mindenképpen pozitív, hogy a cég által vizsgált

kilenc szempont közül nyolc esetében előrelépett tavalyhoz képest a PTE.

Annak is örülök, hogy a hallgatói élmények kategóriában a legerősebbnek bizonyult egyetemünk a hazai mezőnyben, illetve a második legerősebb intézmény lettünk országosan a nemzetközi hallgatói arányban” – értékelt a rektor.

A Pécsi Tudományegyetem egyébként négy kategóriában lépett előre jelentős mértékben a tavalyi adatokhoz képest: a hírnevet mérő két különböző mutatóban, a nemzetközi kutatói hálózat tekintetében, valamint a fenntarthatóság területén.

A teljes nemzetközi rangsor itt érhető el: https://www.topuniversities.com/world-university-rankings

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni