close
CímlapEgyetemi életSzombaton ismét futnak a rókaűzők!

Szombaton ismét futnak a rókaűzők!

Október 17-én, szombaton 9 órakor rajtol a PTE 26. Rókaűzők váltófutóverseny, a PTE Rektori Hivatala elől. Pécs és Kaposvár között, 85 km-es útvonalon, a Mecseken és a Zselicen át, 33 csapat vág neki a táv teljesítésének.
A verseny útvonala:
Pécsi Tudományegyetem – Pécs belváros – Orfű (kerékpárúton) – Mecseki Erdészet – Abaliget – Hetvehely – Becsali – Zselici Erdészet – Tormás – Baranyaszentgyörgy – Baranyajenő – Gödre – Szentbalázs – Sántos – Kaposvár belváros. Az útvonal részletesen megtekinthető a váltópontok pontos helyének feltüntetésével együtt a www.rokauzok.hu oldalon.

A PTE 26. Rókaűzők mezőnye hat kategóriában versenyez majd. Annak érdekében, hogy a verseny ne nyúljon el túlságosan hosszúra, és minél kisebb legyen a forgalom zavarása, az útvonalon újraindítási pontok találhatók. Ezek közül a nézők és a sajtó számára az abaligeti (10 óra 30 perc) és a gödrei (13 óra 40 perc) helyszínt ajánljuk megtekintésre, ahol a teljes mezőny és nagyszámú szurkoló is jelen van.

A verseny rendezői elkötelezettek a természet- és környezetvédelem területén, ezért Orfűtől Pécsig a mezőny az új kerékpárutat használja, illetve a lehető legkisebb károsanyag kibocsátást a Toyota Full Hybrid kísérő autói biztosítják. Idén újra meghirdették a szervezők a „Falkaversenyt”. Egy „rókafalkát” három, azonos településről érkező csapat alkot, melyekből legalább az egyiknek középiskolásnak kell lennie! Tavaly Pécsi Falka győzött és idén is meg kívánja védeni ezt a címét, bár nem lesz könnyű dolga, hiszen Nagyatád és Kaposvár is nagyon feni a fogát a győzelemre!

 

A verseny logója

Az idei verseny különlegessége, hogy a pandémia miatt az érvényes rendeletek betartása mellett, minél kevesebb „kontakt szám”-mal, a futáson kívül kötelező maszkviseléssel és a megfelelő távolságtartással rendezik meg. A váltásnál és időmérésnél használt eszközöket előre fertőtlenítik, majd a használat után azonnal begyűjtik.

A verseny fővédnöke a Pécsi Tudományegyetem rektora, Miseta Attila.
 

 

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni