close
CímlapEgyetemi életTájékoztatás a nyelvvizsga-mentességgel érintett oklevelek kiállításáról a PTE-n

Tájékoztatás a nyelvvizsga-mentességgel érintett oklevelek kiállításáról a PTE-n

2022. december 19.

Az Országgyűlés elfogadta a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását. A változás érinti – egyebek között – az oklevél kiadásának feltételeit is: az oklevél kiállításának nem lesz törvényileg előírt feltétele a nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatása.
Sajnálatos módon, jelen közlemény kiadásáig a Magyar Közlönyben a jogszabály szövege nem jelent meg, így az oklevélkiadással kapcsolatos változások pontos körülményei sem ismertek még.
A Pécsi Tudományegyetem felkészült arra, hogy a törvény hatályba lépésekor megkezdje az oklevelek kiadását azon hallgatók számára, akiket érintenek e változások.
Az Egyetem a törvény kihirdetését követően a központi és a kari honlapokon, valamint a közösségi média felületeken tájékoztatót tesz közzé a tudnivalókról, teendőkről, továbbá a tanulmányi osztályok/hivatalok munkatársai is a hallgatók rendelkezésére állnak.
Az intézkedés megkezdéséig szíves türelmüket kérjük.
Felhívjuk az érintett hallgatók figyelmét, hogy a karácsonyi időszak és az energiatakarékossági intézkedések miatt az épületek, hivatalok nyitvatartása, a munkatársak elérhetősége 2022. december 27. és 2023. január 9. között korlátozott, kérjük ezért, hogy tájékozódjanak a honlapokon a nyitvatartásról és az ügyintézési lehetőségekről.

Lengvárszky Attila, oktatási igazgató

Lengvárszky Attila, oktatási igazgató

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni