close
Címlap3. Az egészség és a jóllétTarolt a PTE az Év Egyetemi Sportolója díjátadó gálán

Tarolt a PTE az Év Egyetemi Sportolója díjátadó gálán

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) péntek délután tartotta meg a hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját Budapesten. Valamennyi Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot figyelembe véve a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói szerezték a legtöbb pontot, így a PTE lett az összes hazai felsőoktatási intézmény közül a legeredményesebb.

Az eseményen hagyományosan azokat az egyetemi sportolókat díjazzák, akik egyetemi világversenyeken első, második, vagy harmadik helyezést értek el, illetve akik felnőtt világversenyen a dobogóra állhattak. Idén összesen 154 díjat adtak át, melyek közül 31-et a Pécsi Tudományegyetem hallgatói vehettek át. 

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség évente több mint 40 sportágban szervez Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságokat. Ezeket figyelembe véve,

az abszolút pontversenyben a Pécsi Tudományegyetem szerezte idén a legtöbb pontot az egyetemek és főiskolák között, így első helyen végzett.

Az elismerést Miseta Attila, a PTE rektora vette át. 

A rangos díj kapcsán a rektor elmondta: „Nagy büszkeség ez a számunkra, hiszen igen nívós mezőnyben végeztünk az első helyen. A PTE számára kiemelt stratégiai cél a sport támogatása, az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása, és örömmel tölt el, hogy mindez az eredményekben is megmutatkozik.

Büszke vagyok a hallgatóinkra”

– hangsúlyozta Miseta Attila.

A címlapfotón a PTE sárkányhajó csapata látható a gálán átvett elismeréssel.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni