close
CímlapEgyetemi életTekerjük körbe a világot

Tekerjük körbe a világot

2020. május 21.

"40 nap alatt a Föld körül!" címmel országos kezdeményezést indított a Pécsi Tudományegyetem. Május elejétől 40 napos Föld körüli "biciklitúrára" hívták az International Spring program szervezői az ország kerékpározóit, a mára már nemzetközivé bővült csapat túljutott a 28 ezer kilométeren.
Valaki szobabiciklivel, valaki túra-, vagy országúti kerékpárral teker a közös célig, hogy együtt elérjék a 40.075 km-t, azaz az Egyenlítő hosszát. Amint azt az ötletet adó Király Dóra (a PTE Protokoll és Rendezvény Iroda munkatársa) elmondta: „Az első kilométereket Cselik Bence, szakmai tanácsadó  és társszerző tette meg.

Azóta hetente százan tekernek átlagosan, minimum ezer kilómétert naponta.

Nemcsak Magyországról, hanem külföldről is vannak csapattagok – Horvátország, Anglia, Finnország, Németország – és már átléptük a 28 ezer kilómétert. Akik követik a Facebook oldalunkat szakmai tanácsadást is kaphatnak Cselik Bencétől, de ajánlunk bringaútvonalakat, és rendszeres visszajelzéseket is találhatnak a közösen megtett távolságról. A heti legtöbbet tekerő bringás PTE-s ajándékcsomagot kap. Nemrég a Rátgéber Akadémia is csatlakozott a tekerőkhöz. Ezen a héten a PSN Zrt. U14-15-ös kézilabdásai indulnak 25 km-es biciklitúrára.


Aki szeretne csatlakozni, még megteheti: töltsön le bármilyen kerékpáros applikációt a telefonjára és a megtett távot screenshot kép formájában töltse fel az International Spring Bike 2020 oldalra. Szobakerékpár esetén csak le kell fotózni a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval és azt feltölteni. Minden nap összegezzük a megtett kilométereket és beszámolunk, hogy éppen merre "járunk" – mondta Király Dóra.


A legtöbb egyéni kilométereket megtett sporttársak PTE ajándékcsomagot nyernek: az első héten Molnárné Hinterdorfer Nóra lett az abszolút 1. helyezett 539.32 km megtételével. A szervező azt is elárulta, hogy a közös bicajozás sikere miatt már tervezik a folytatást!

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni