close
CímlapEgyetemi életTöbb mint 250 izgalmas program a Kutatók Éjszakáján a PTE szervezésében

Több mint 250 izgalmas program a Kutatók Éjszakáján a PTE szervezésében

kutatók éjszakája, PTE, pte1367
2019. szeptember 25.301Megtekintés

2019. szeptember 27-én, a Kutatók Éjszakáján, a Pécsi Tudományegyetem 19 pécsi, valamint további négy helyszínen, több mint 250 programmal várja az érdeklődőket!

Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat célja a kutatói pálya népszerűsítése, annak bemutatása, hogy a kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéni-ségek. A PTE immár 12. éve mutatja be érdekes, izgalmas, olykor meghökkentő programok keretében a tudományos módszereket és eredményeket, hozza közelebb a tudósokat, kutatókat érthető, élvezhető, szórakoztató formában. A Kutatók Éjszakája ingyenes programjaira minden korosztályt várnak látogatóként! Az idei eseményre fejlesztett saját honlapon (kutatokejszakaja.pte.hu) megtalálható a programok részletes leírása, és bemutatásra kerülnek a szereplők és a szervező egységek is.

A PTE jogi karán „időutazásra", múltbéli kalandozásokra és a jövő technológiáiból fakadó jogi kihívásokat bemutató programokra invitál. Vajon választ tud adni a jog a mesterséges intelligenciával, a 3D nyomtatással, a Big Data jelenséggel, az önvezető járművekkel kapcsolatos problémákra? Emellett idén sem maradnak hoppon a bűnügyek felgöngyölítése iránt érdeklődő, vagy a Trónok harca sorozatért rajongó látogatók, de az is kiderül, hogyan lehet trágár szavak nélkül káromkodni!
Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/ajk

Az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Klinikai Központ és a Szentágothai János Kutatóközpont is számos, érdekes programot szervez a Kutatók Éjszakája programsorozat keretében. Programjaik 9 helyszínen zajlanak, melyeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Re-gisztrálni a kutatokejszakaja.pte.hu oldalon lehet.
Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/

A Bölcsészettudományi Kar programkínálata kihagyhatatlan ajánlat azoknak, akik szívesen vizsgálják a minket körülvevő világot többféle szemüvegen keresztül, és kíváncsiak, vajon egy-egy téma hogyan alakul másként, hogyan kap új mintázatot a különböző tudományterületek kaleidoszkópján át. Programjaikra sok szeretettel várunk kicsit és nagyot!
Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/btk

Szűrődj, babázz, szabadulj, böködj, hősködj, teázz, gyógyíts, Bogyózz, vásárolj, slime-ozz, tornázz, szkennelődj vagy ápolj te is az Egészségtudományi Karon a Kutatók Éjszakáján!
Részletek: http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/etk

A Közgazdaságtudományi Kar 3. emeletén mélyebb bepillantást nyerhetnek abba, hogy az emberi agy miként trükközik velünk, valamint abba is, hogy milyen munkatársak vagyunk és hogy mit várnak el tőlünk a munkaerőpiacon.
Részletek: http://kutatokejszakaja.pte.hu/ktk

A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Szekszárdon ugyancsak színes és érdekes programokkal várja az érdeklődőket.
Részletek: https://kpvk.pte.hu/hu/hirek/kutatok_ejszakaja

A Műszaki és Informatikai Kar campusán rendkívül izgalmas programokkal, előadásokkal várják az ér-deklődőket. Szó lesz többek között a Solar Decathlonon több díjat is elnyert innovatív házról, megtekinthetik az Egyetem 3D nyomtatóközpontját, sőt a Hauni Technológiák Tanszék jóvoltából egy 3D La-ser Scanner bemutatóra is sor kerül. Emellett drónokkal, gokart szimulátorral és sok más érdekességgel találkozhatnak az eseményen résztvevők.
Részletek: http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/mik  
                  https://kutatokejszakaja.mik.pte.hu/

A Természettudományi Karon a sokéves hagyománynak megfelelően kinyílnak a laborajtók, kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások és tudományos-szórakoztató programok keretében. Látványos fizika és kémia, sokszínű biológia, ezerarcú földrajz, interaktív sportprogram várja a látogatókat!
Részletek: http://www.kutatokejszakaja.pte.hu/ttk
                  http://www.ttk.pte.hu/

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni