close
CímlapEgyetemi életÚj, hiánypótló eszközökkel gazdagodott a PTE gyermekklinikája

Új, hiánypótló eszközökkel gazdagodott a PTE gyermekklinikája

Kedd délelőtt adták át ünnepélyes keretek között azt az ultrahang és elektroterápiás készüléket, melyekkel a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján tudják kezelni a kis betegeket. A modern eszközöket a magyar vadásztársadalom nevében az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. (OJV) adományozta a pécsi klinikának.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. 2019 végén indította el azt a jótékonysági vadászatot, melynek célja az volt, hogy 19 megyei kórház gyermekosztályára kerülhessenek hiánypótló orvosi eszközök. A vadászatokon résztvevő vadászok száma és a további adományok nagysága határozza meg az egyes megyék kórházainak részére rendelkezésre álló pénzkeretet. A kórházak az elmúlt hónapokban meghatározták az aktuális eszköz igényüket, amelyek beszerzése folyamatos. Pécsre már meg is érkezett a gyermekklinika által hiánypótlóként megnevezett ultrahang és elektroterápiás eszköz, melyek összértéke közel egymillió forint.

Decsi Tamás professzor, a klinika igazgatója a köszöntőjében elmondta: „Az ultrahang készülék leginkább hegek, égési sérülések kezelésére, mozgásbeszűkülés, más néven kontraktúrák oldására és fájdalomcsillapításra alkalmazható. Az elektroterápiás készülék széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít, ugyanis szinte valamennyi, a napi gyakorlatban leginkább bevált elektromos kezelőáram hullámformát tartalmazza. Ezeket az elektroterápiás kezeléseket fájdalomcsillapításra, sérült idegek regenerálására, gyengült izomzat erejének visszaállítására, növelésére tudjuk használni. Kijelenthető tehát, hogy ezek az eszközök nagy segítséget nyújtanak a gyermekklinika kis betegei számára gyógyulásuk és fájdalmaik enyhítése szempontjából, ami a magyar vadásztársadalom kiváló kezdeményezésének köszönhető.” – hangsúlyozta a klinikaigazgató.

Balra Fejes László, az adományozó OJV ügyvezetője és Decsi Tamás professzor

 

 

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni