close
CímlapEgyetemi életÚj játszóteret avattak a pécsi gyermekklinika udvarán!

Új játszóteret avattak a pécsi gyermekklinika udvarán!

2020. június 24.

Szerda délután avatták fel azt a vadonatúj, minden hatályos előírásnak megfelelő, biztonságos játszóteret a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinikáján, amelyet a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány finanszírozott.

A pécsi ünnepélyes átadáson Dr. Masszi György, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: „A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 1995 óta tevékenykedik a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikáján a szívbeteg és koraszülött gyermekek érdekében. Az alapítvány működteti a koraszülött mentőszolgálatot, emellett ingyenes programokkal segíti a szülőket.” – tájékoztatott az elnök.

Dr. Masszi György elnök és Dr. Nagy Éva projektvezető
 

 Az EFOP-1.2.10-16-2016-00001 azonosító számú, „Mentorprogram létrehozása a dél-dunántúli régióban” című projekt keretében részben pályázati forrásból, részben adományokból fejlesztő játékokat vásároltak a program három mentorházába Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra, melyeket a szabad levegőn helyeztek el: Kaposváron kifejezetten mozgáskorlátozott gyermekek számára a Napsugár Fejlesztő Központban, Szekszárdon a Balassa János Kórház udvarán, Pécsen pedig a Gyermekklinika udvarán. A három beruházás összesen 19 millió forintba került.

Decsi Tamás professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója megköszönte az alapítvány hatékony és áldásos tevékenységét. Kiemelte: „A játékok fejlesztik a kicsik mozgáskoordinációját, egyensúlyérzékét, kreativitását. Emellett az esetleges várakozási idő is gyorsabban elröppen, akár kistestvérként, látogatóként érkezik ide a gyermek, akár betegként.” – mondta a professzor.

Dr. Decsi Tamás klinikaigazgató a járványügyi előírásoknak megfelelően, maszkban mondta el köszöntőjét
 

A játszótér ütéscsillapító felülettel van ellátva, és a gyermekek biztonsága érdekében körbe is van kerítve.

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni