close
CímlapEgyetemi életÚjabb 3 nyári egyetem!

Újabb 3 nyári egyetem!

2022. július 07.

A mesterséges intelligencia alkalmazásának jogi vonatkozásai, az adatvédelmi jog aktuális kérdései, interkulturális ismeretek, Magyarország kulturális öröksége - 100 hallgató részvételével újabb 3 nyári egyetem vette kezdetét ezen a héten a Pécsi Tudományegyetemen a Pécs Summer School program keretén belül.

A német, olasz, cseh és orosz partneregyetemek mellett a PTE magyar és külföldi hallgatói is részt vesznek a Law and Technology elnevezésű két hetes nyári kurzuson, ahol többek között az adatvédelmi jog aktuális kérdéseivel, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazások jogi és etikai kihívásaival ismerkednek meg a kurzus során. A programot másodszor rendezi meg az európai egyetemi szövetség, a European Digital UniverCity (EDUC) hallgatói számára. Az akadémiai programot az Állam- és Jogtudományi Kar biztosítja.

Szintén ezen a héten indult az a négy hetes program, mely új egyetemi kapcsolat eredményeként idén első ízben kerül megrendezésre a francia ESIEA egyetem hallgatói számára. A 40 francia hallgató négy héten keresztül a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Kar által kínált angol nyelvi és interkulturális képzésen vesz részt.

E programokkal párhuzamosan zajlik az idei évben online módon megrendezésre kerülő „Magyarország kulturális öröksége” című két hetes nyári egyetem. A résztvevők cseh, orosz, ukrán, indonéz, albán, görög partneregyetemek hallgatói, akik a kurzus során átfogó ismereteket szereznek a magyar történelemről, gazdaságról, kulturális örökségről és népzenéről. A program akadémiai részét a Kultúratudományi, Pedagógiai és Vidékfejlesztési Kar biztosítja.

A délelőtti tanórák mellett a résztvevők izgalmas és változatos kulturális programokon ismerkedhetnek Pécs és Baranya megye nevezetességeivel. A hallgatók részt vesznek a Fényfesztiválon, múzeum – körutat tesznek Pécsett, valamint ellátogatnak Orfűre és Abaligetre. Az Interkulturális Est során bemutatják a saját kultúrájukat is a többi hallgató számára, az Európai Unióról szóló Kvíz Esten pedig számot adnak hazánkról és az EU-ról szerzett ismereteikről. Beach Party, kirándulás és különböző sport események is szerepelnek a szabadidős programok között.

Az online program résztvevői számára is igen változatos szabadidős programok kerülnek megrendezésre. A programok között szerepel online városnézés, interkulturális est, játékok estje valamint online főzőshow, melynek során a gulyásleves főzés fortélyait sajátíthatják el a hallgatók.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni