close
CímlapEgyetemi életÚjévi Professzori Találkozó

Újévi Professzori Találkozó

2019. január 14.

Annyi professzora van a PTE-nek, hogy kinőtték a rendezvény korábbi helyszínét, a Hotel Palatinus dísztermét, ezért idén a Romhányi Aulában, az ÁOK Szigeti úti főépületében találkoztak.

A január 9-i eseményen Miseta Attila rektor köszöntötte a professzorokat. Egy esztendő lezárásakor fontos a teljesítményt számba venni, még akkor is, ha a mérhetőség bizonyos tudományterületeken nehezebb. A rektor mindenkit arra biztatott, hogy nemzetközi porondon is csillogtassa meg tudását.

„Erőteljes nemzetköziesítési folyamatok indultak el, s ebben a Stipendium ösztöndíjprogram is segítségünkre van.” – jelentette ki a PTE első embere. „Fontos a kiemelten jó hallgatók megtartását elősegíteni. Ha valaki nem érez akkora elhivatottságot, hogy például OTDK-ra jelentkezzen, biztatni kell erre.” – mondta Miseta Attila.

A rektor azt is felvetette: lehet, hogy az érdemjegy mellé érdemes lenne megjegyzést is fűzni a hallgatókkal kapcsolatban, s ezek alapján is kiemelt figyelmet fordítani rájuk. Az oktatási és kutatási színvonalat az is növelni tudná, ha a karok idősebb, akár már emeritus professzorokat hívnának meg előadni neves külföldi intézményekből.

„Segítsük a fiatalokat, inspiráljuk őket!” – ezt a rektor a professzori kar egyik legfőbb feladataként definiálta.

Beszédét a Modern Városok Program kapcsán a közeljövőben megvalósuló újításokkal zárta: a Damjanich úti Nemzetközi Központ átadása márciusra várható, az ETK és az ÁOK megújulása is erőteljesebb ütemben halad, illetve egy EFOP-forrás révén küszöbön áll a Fogászati Klinika rekonstrukciója is.

UnivPécs

UnivPécs