close
CímlapEgyetemi életA várva várt nap!

A várva várt nap!

jubileum, pte nap, 650
2017. szeptember 02.

Bár lehet, hogy a nem látszott, de már jó ideje óriási munkálatok folytak a háttérben, hogy a Pécsi Tudományegyetem méltóképp ünnepelhesse születésnapját. Ettől az évtől a szeptember elseje hivatalosan is a Magyar Felsőoktatás Napja, ezt pedig tényleg meg kell ünnepelni együtt. Ma, a Széchenyi és Jókai téren rengeteg program várja a városlakókat. Már csak az időnek kell kedveznie!

A mai nap mindarról szól, ami pécsi és egyetemi lét!

- mondta beszédében Bódis József, az egyetem rektora, ezzel nyitotta meg a rendezvényt.  A jó időjáráson kívül még azt kívánta, hogy ez az ünnep ne csak a mai napon, de hétköznapjainkban, lelkünkben is megjelenjen.

A nagyszínpadon zajlott hivatalos megnyitó után a Jókai térre sétáltunk, amely a PTE Családi Napnak ad otthont. A gyermek „Ki mit tud?” mellett számos állandó program látogatható, mely szülőknek és gyerekeknek egyaránt izgalmas lehet.

„Kedves egyetemi és pécsi polgárok! Gondolom ebben a jó időben és melegben nem vágynak másra, mint egy hosszú és okoskodó megnyitó beszédre. Remélem, hogy ebben a tekintetben csalódást fogok önöknek okozni!”- kezdte viccelve megnyitó beszédét Zeller Gyula rektorhelyettes, majd kiemelte, hogy ez az esemény nem csak az egyetemistáknak, egyetemi dolgozóknak szól, hanem annak a városnak is, ami toleránsan elviseli a hallgatókat. Az egyetem ezzel vissza akarja adni azt a szeretetet, amit ez a város éreztet vele időről-időre.  

Ennek tekintetében szeretettel várnak a szervezők mindenkit az egész napos programokra, melyek részletesen ITT elérhetők.

 

Kékesi Alexandra

Kékesi Alexandra

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni