close
CímlapEgyetemi életVerseny százhúz fokon

Verseny százhúz fokon

2021. október 06.

Már másodszor rendezték meg a Nagy Orvoskari Lépcsőfutást, melyen kilencven induló futott versenyt az idővel és a lépcsőkkel szeptember 30-án. Az egészséges életmódot népszerűsítő programot a dr. Romhányi György aula előteréből koordinálta a YourLife csapata. A versenyre egyénileg és csapatban, hallgatók és intézeti dolgozók is nevezhettek.

Többen az aulában bemelegítéssel, míg mások az új babzsákokon még egy utolsó lazítással készültek a megmérettetésre. Általában egyszerre csak egy ember futott, de előfordultak párosan indulók is. Mindenkinek négy emeleten és 120 lépcsőfokon kellett felküzdenie magát a “csúcsig”, az épület negyedik emeletére. Természetesen a rajtvonalról mindenki lelkes szurkolói biztatással indulhatott, volt, amikor az összes jelenlévő tapsviharától volt hangos a lépcsőház. A megfelelő ütemet végig a zene szolgáltatta a futóknak. Többekben annyira dúlt a versenyszellem, hogy többször is teljesítették a távot, hogy javítsanak az idejükön.

A résztvevők nem csak fizikai erejüket, hanem kreativitásukat is összemérhették egy jelmezverseny keretében, amiben a zöldségek és a gyümölcsök kapták a főszerepet. Néhányan igen sok energiát fektettek az öltözékükre, például, aki harminc-negyven zöld lufit magára aggatva szőlőnek, míg más viccesre véve a figurát futó babnak öltözött.

A színek és jelmezek kavalkádja a hallgatókat is elbűvölte.

“Én is beöltöztem, és nagyon tetszett, hogy jelmezes emberek között futhattam, bár azért jobb lett volna, ha még többen öltenek magukra jelmezt.”

– tudhattuk meg az egyik versenyzőtől.

A leggyorsabbak, a legkreatívabbak és még néhány szerencsés kisorsolt egy-egy pulóvert vihettek haza az esemény után. Az egyéni nyertesek előtt le a kalappal, a férfi győztes, Ehsan Rahneshin 19,29 másodperc, míg a női, Molnár Nóra 23,10 másodperc alatt teljesítette a távot. A többiek sem maradtak üres kézzel, minden célba érkező vízzel és egy müzliszelettel enyhíthette a fáradtságát.

A főépület előterét végig izgatottság lengte körül, és mindenkiből áradt az elszánt lelkesedés. Remélem jövőre még többen kedvet kapnak a nem is olyan vészes lépcsőfutáshoz!

Tovább az eredményekre »

Adrián Luca

Adrián Luca

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni