close
CímlapEgyetemi életAz ifjúság aktív szerepvállalásának előmozdítása a diplomácián keresztül

Az ifjúság aktív szerepvállalásának előmozdítása a diplomácián keresztül

2024. február 22.

A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke a PACIFY-D Erasmus+ projekthez kapcsolódóan Kick-off meetinget szervezett 2022. június 20-21-én, a pécsi Civil Közösségek Házában. A kétnapos találkozón 6 országból érkeztek résztvevők. A 2022 tavaszán indult projekt 2024 márciusában fejeződik be.

A projekt első találkozójának célja az volt, hogy a partnerek megállapodjanak az egyes feladatok elosztásában. A partnerek Görögországból, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból érkeztek, a projekt a PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék vezetésével zajlott, a pályázat vezetője Dr. Schmidt Andrea egyetemi docens.  A PACIFY-D program arra törekszik, hogy innovatív képzési lehetőségeket biztosítson a fiatalok számára, valamint országos információs pontokat hozzon létre, a képzéshez kapcsolódva erősítése az aktív állampolgári részvételt.
A képzési program, amely szervesen illeszkedett a Nemzetközi tanulmányok angol nyelvű BA szakhoz a 2022/23-as tanévben indult. A program 2024 márciusában fejeződik be, annak teljes költségvetése 257.530 Euro volt.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni