close
CímlapEgyetemi életA zöld kommunikáció lehetőségéről tanácskoztak a KPVK-n

A zöld kommunikáció lehetőségéről tanácskoztak a KPVK-n

2021. július 13.

Szekszárdi Zöld Public Relations Akadémia címmel tartottak egynapos tanácskozást július 9-én a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. A konferencia előadói elsősorban azzal a kérdéssel foglalkoztak, hogy a hivatásos kommunikátorok hogyan járulhatnak hozzá a környezettudatos magatartás megalapozásához, a zöld gondolat népszerűsítéséhez a fiatalabb generációk körében. 

A konferencia célja az volt, hogy szakmai fórumot kínáljanak azoknak a kommunikációs szakembereknek, kutatóknak, akik kiemelt feladatnak tekintik a környezettudatos gondolkodás és magatartás megalapozását az új generációk körében. Az online formában is elérhető eseményen a felkért előadók azokkal a kérdésekkel, módszertani eszközökkel foglalkoztak, amelyekkel az ezen a területen feladatot vállaló professzionális kommunikátorok szembesülnek mindennapi munkájuk során. 

A rendezvényt Horváth Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, valamint, Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja nyitotta meg. „A tudatos médiafogyasztókká váló új generációk körében az átgondolt PR stratégiák eredményeként

mozgósító ereje lehet az olyan történeteknek, amelyek gyújtópontjába a környezet megóvása, a természeti kincsek megbecsülése kerül”

- hívta fel a dékán a figyelmet bevezető előadásában. A rendezvény a jól ismert szekszárdi rendező, producer, Kindl Gábor bejelentésével zárult. Az idei cannes-i filmfesztiválra ugyanis meghívást kapott a szekszárdi kezdeményezésű Shoot4Earth (Forgass a Földért!) 24 órás filmkészítő világjáték, amelyet a PTE KPVK és a MEKH is támogat.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni