close
CímlapKultúra2 album, 1 este

2 album, 1 este

2016. október 17.

Indul a klub időszak, egymás hegyén-hátán vannak a koncertek, szóval ráböktünk a programlistánkra, hogy lecsekkoljuk a heti „ereszd el a hajamat”. Két zenekart találtuk, akik egy este koncerteznek együtt. Naná, hogy pécsiek és naná, hogy bármelyikük koncertjén is voltam eddig, óriási partyt csaptak, melyeken a humor is jócskán  szerepet kapott. Kérdeztem a srácoktól párat, egy kis kedvcsináló az október 20-i koncertre az Estben.

Püspöki Péter, Kubalibre

Mi történik épp a zenekar háza táján?

Elkezdtük a harmadik lemezünk felvételit.

Mesélj kérlek az új lemezről!

Honnan tudtad, hogy erről akarok beszélni? (nevet) Az új lemezünk hasonlóan az előzőekhez dokumentáció, mely  megmutatja, hogy ebben az időszakban milyen dalokat tartottunk fontosnak és azokat hogyan hangszereltük. Szerzői kiadású örömlemez, amit imádni fogunk és ennyi is az összes elvárásunk felé. Rajta lesz a koncertjeinken már slágerré vált Pálinka Hasis Eki, de ezen kívül tartogat még slágereket az album. Berni és Nadin is énekel majd egy-egy dalt, ez például új a zenekar történetében. Gitárosunk, Bence ugyan már 2014 óta a zenekar tagja, de az előző lemez felvételekor bizonytalan időre külföldre távozott. Mivel már újra itthon van ezért rajta is lesz a felvételeken, végre lesznek gitárszólók és nem is akármilyenek! Az első lemezünk 2009-ben készült, azon ugye sok káromkodós dal van, pl a híres Baszódj meg. Már az Imbolygón ( a banda második albuma - a szerk.) sem volt szinte egy csúnya szó sem és most ezen sem lesz. Már nem vagyok dühös. Legszívesebben szerelmes szonetteket írnék, ha költő lennék, csak nem vagyok.

 

 

Mi a zenekar irányvonala a közeljövőt tekintve?

Ugyanazt csinálni, mint eddig. Megtartani, ami van. Elégedettek vagyunk, nincsenek vágyaink. Évente kapunk a pécsiektől kb 10-12 koncertet, amire eljönnek, énekelik a dalainkat. A helyi klubok és fesztiválok is gondolnak ránk és számítanak ránk. Ennél többre nem is vágyhatnánk. Nagyon szeretünk itt élni és boldogok vagyunk, hogy a pécsiekkel együtt játszhatjuk a koncertezősdit. A zenekarok jönnek, mennek és közben mi 8 évesek leszünk novemberben, amit majd meg is ünneplünk a Tititában.

Mi a kedvenc pécsi lógós helyetek?

Nincs zenekari törzshelyünk, nem vagyunk tipikus zenekar, csak a próbákon meg a koncerteken találkozunk egyszerre mind a nyolcan. Persze ha gyűlést tartunk és nem a próbateremben, annak mindig meg voltak az okai. Az Est Caféba feloszlani gyűltünk, a Tititába összeállni, a Nappaliba lemezmegbeszélésre és lemezmegjelenés ünneplésre, a Csinosba szülinapot ünnepelni. Szeretjük a Papucsot, szerettük a Dantét, Zöldet, Toxikot, Ziont, Kinot, Jammet, Rákot.


Ha azt mondanák nektek, hogy egy 5-10 fős csapatot kell Pécsett szórakoztatnotok reggeltől estig, milyen programot találnátok ki?

A paraparkkal kezdenénk, ott lemenne a létszám öt alá, a maradékot meg beültetnénk a Nappaliba „beszélgetni” Rockfaterrel és Nemesmárkkal.

 

Ian O’Sullivan, Mongooz and the Magnet

Mi történik épp a zenekar háza táján?
A nagy fesztiválszezonnak vége van... voltunk Szigeten, VOLT-on , Campuszon, Veszprémben, Fishingen, stb. és szeptemberben Németországban is zenéltünk. Nagyon szuper nyár volt ez! Azt érezzük, hogy új szintre léptünk. Sajnos a dobosunk kiszállt (Imre Gábor- a szerk.), így találnunk kellett egy újat, aki G.Szabó Hunor lett. Kiderült róla - és ezt őszintén így gondolom-, hogy óriási tehetség! Remek hangja van, szóval szinte az összes számot három hanggal rakjuk össze ezentúl. Harmonikusak lettek a dalok, tényleg nagyon jól szólnak!

Mesélj kérlek az új lemezről!
Nyár előtt mutattuk be, de igazából nem volt olyan sikeres mint reméltük… na jó, hívtak minket Debrecentől kezdve Kiskunfélegyházáig sok helyre, szóval bízunk benne, hogy még sem volt olyan rossz, a koncertezők elég nagy része már ismerte is a számokat.

Mi a zenekar irányvonala a közeljövőt tekintve?
Most érünk csapattá az új dobossal, és a következő lépés… új számokat írunk! Kaptunk egy felkérést, hogy megírjuk a Sziget 2017 himnuszát, szóval most ezzel foglalkozunk, és van egy csomó más dal ötletünk is, ami nagyon izgalmas! Emellett a 30Y zenekarral turnézunk belföldön, és novemberben megyünk vissza Erdélybe, decemberben pedig Angliába. Elég pörgős, de nem szeretünk lustálkodni (nevet).

 

 

 

 

Mi a kedvenc pécsi lógós helyetek?
Nappali és Nappali.

Ha azt mondanák nektek, hogy egy 5-10 fős csapatot kell Pécsett szórakoztatnotok reggeltől estig, milyen programot találnátok ki?

Egész nap maradjanak otthon, és hallgassanak Mongooz számokat. Este lángos a Vásárcsarnokban, utána pedig menjenek a Nappaliba narancslevet fogyasztani. Remek nap!

Kékesi Alexandra

Kékesi Alexandra

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni