close

7 domb

2018. augusztus 24.

A Seven Hills  International Film Festival, a komlói Hétdomb Filmfesztivál nemzetközi szakasza - mint arról már beszámoltunk - szeptember 3-9. között lesz .

Augusztus 23-án a fesztivál felé vezető út célegyenesében újabb sajtótájékoztatót tartott a szervezőség. Felszólalt többek között Dr Hoppál Péter országgyűlési képviselő és a zsűri elnöke, Ragályi Elemér Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, valamint Ziad Abdullah író-filmkritikus.

A fesztivál elnöke, Tóth László elmondta: megpróbálják a legismertebb filmfesztiválok közé emelni a SHIFF-t. Emellett köszönetet mondott minden olyan vállalkozónak a segítségért, aki hozzájárult a fesztiválhoz. Érdekességként említette a Kommandó című film különleges vetítését, ahol a film egyik színésze, Vernon Wells is jelen lesz.

Ragályi  Elemér örömmel fogadta, hogy Pécs újra a filmszakma központjává válik. Érdekesnek találta, hogy filmszemlén új szerepben próbálhatja ki magát, emellett bemutatta a zsűri többi tagját: Robert Dornhelm Osztrák származású hollywoodi rendezőt, Báron György filmesztétát, filmkritikust, Khaled Soliman Al Nassiry palesztin-szír költőt, George Ovashvili grúz filmrendezőt, Felix Tissi svájci írót.

Különleges vendég lesz emellett Kevin Williams, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter színészek, Dr. Khalid bin Khalifa al  Khalifa bahreini herceg, Robert Vargas amerikai festő. Valamint az egyiptomi kultúráért felelős miniszter, és a marokkói király vezető tanácsadója.

A versenyprogramba 25 kisjátékfilm, 11 nagyjátékfilm és 5 dokumentumfilm került bele. Ezen felül több ponton is lesznek gerilla mozik/film café-k.

A fesztivál nyitó eseménye szeptember 3.-án lesz a Kodály központban, a Voisingers koncertjével.

 

Goldmann-Görög Viktor

Goldmann-Görög Viktor

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni