close
CímlapKultúra“Ez az egész azért szép, mert elmúlik”

“Ez az egész azért szép, mert elmúlik”

2018. június 06.

Családi szokás nálunk szellemi ajándékot adni az ünnepekre. A könyvem első és utolsó részét anyukám 70. születésnapjára írtam, majd ezt egészítettem ki. - mondta Aknai Péter, akinek A Kisbéka anatómiája című könyvének bemutatója június 5-én volt a Művészetek és Irodalom Házában.

Ha az ember könyvesboltban keresi a kötetet, az eladók rögvest leszögezik, hogy nem mesekönyvről van szó, hanem egy kortárs irodalmi alkotásról. Hogy műfaji szempontból mi ez, novellasorozat vagy kisregény – mindenki döntse el maga. Az első látásra Rejtő Jenős és szórakoztató karakterleírások mélyebb tartalmat rejtenek.

A kötet nagyon olvastatja magát! A történet egy részének helyszíne a Kisbéka nevű, mára már nem létező talponálló és kuglizó. Törzsközönségének tagja volt többek között egy Szándokán nevű alak is, akiről a szerző a könyvbemutató estjén fel is olvasott egy részt:

Amikor végre megtalálta a megfelelő pozíciót egy hosszú másodpercre megmerevedett, jobbjában már kicsit sem lóbálta a legkisebb tömör golyót, bal kezét mintha áldást osztana, egészen a golyó fölé tartotta. Lassan indult, óvatos léptekkel és görbe háttal, fokozatosan gyorsult, csak gyorsult, amíg sebessége tetőfokán a deszkához ért, ahol elengedte a golyót, úgy, hogy a karjával alig segített rá valamit: mozgása adta a golyó lendületi energiáját, nem a kar izomereje.”

Hadd valljuk be: picit a „mi kutyánk kölyke”, hiszen Aknai Péter a Marketing Osztály munkatársa, aki a hírcentrumunk kitalálásában/működtetésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Várjuk a folytatást!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni