close
CímlapKultúraFény, szín, dizájn

Fény, szín, dizájn

2022. szeptember 08.

A Fény/Szín/Dizájn című kiállítást szeptember 7-én nyitották meg Szekszárdon. Az alkotók munkáinak a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Universitas Galériája ad otthont. A tárlatot Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán és Varga Rita festőművész mutatták be az érdeklődőknek.

A kiállított művek a Kalocsán tartott táborban készültek, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg Varga Rita festőművész, a KPVK oktatója vezetésével, a kalocsai Viski Károly Múzeummal és a Nicolas Schöffer Gyűjteménnyel kooperációjában.
Az ifjú tehetségek a tábor ideje alatt számos új technikát sajátíthattak el a mentorok segítségével. Az egyetemistákkal olyan elismert művészek dolgoztak együtt mint Sztojánovits Andrea fényművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense és Orosz Klára, a Szegedi Tudományegyetem docense. A kiállítás szeptember 18-ig tekinthető meg.

Kiállítók:
TAMITS Gabriella, MEYER Viktória, BABIC Mira, HAINZMANN Helka, HORTI Ágnes, ARCSI Auróra, HORVÁTH Niki, KUNKLI Dóra, BÓVÁRI Fanni, HIZSNYIK Dénes, FEKETE Luca, OFFICÍR Regina, TRESCH Alexandra, KŐRÖSI Zora Borbála, OROSZ Klára/ mentor, SZTOJÁNOVITS Andrea/ mentor, VARGA Rita/ mentor

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni