close
CímlapKultúraFiesta grafica!

Fiesta grafica!

2021. szeptember 29.

 

Vonzó, impulzív színes világ – kelet-közép európaiként, ekkora vitalitásról csak ábrándozni lehet, ugyanúgy az ennyire erős érzelmekről, a nyitottságról, vagy a természetességről, ahogy a párhuzamosan létező dolgokat néven nevezik, ábrázolják. Ezen a kiállításon tényleg ünnep van, karnevál, minden emberi, testiség, halál, borzalom és érzéki, puha lények, harsogó életöröm… Akinek hiányzik ebből egy szippantás, menjen a Pécsi Galériába!

Mintegy 180 műalkotás, a párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezett a Pécsi Galériába. Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák. A falakon látható képeken túl a kiállítótér sarkában 18 éven felülieknek való tartalommal is találkozhat a néző, mondjuk azzal, hogy milyen egy „felnőtt” színező. 

A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben.

A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve - kiállítóként, kurátorként, nemzetközi grafikai biennálék zsüritagjaként - rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, Paraguay-i, perui és Uruguay-i kulturális tanácsadója.

A kiállítás november 14-ig tekinthető meg a Széchenyi téren található Pécsi Galériában.

 

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni