close
CímlapKultúraHamlet - poem unlimited

Hamlet - poem unlimited

2024. február 20.

Különleges Hamlet előadással várja az érdeklődőket a Janus Egyetemi Színház március 8-án este, a nemzetközi kooprodukcióban a színészek magyarul, olaszul, angolul és németül szólalnak majd meg a színpadon.

A vendégdarabot a 2009-ben Budapest-Berlin tengelyében alakult nemzetközi csapat, az EuAct Group hozza el a JESZ közönségének.

A társulat fő célkitűzése, hogy lebontsa a kulturális és nyelvi korlátokat, így annak tagjai magyarul, olaszul, angolul és németül szólalnak meg a színpadon.

Produkcióikban az emberi lét legbensőbb kapcsolati dinamikáját próbálják feltérképezni.
„A fátyol, mely elválasztja a látszólagos valóságot és a természetfelettit, vékony. Mikor a bosszúálló színre lép, egy pillanatra fellebben. Szeretnénk ezt a pillanatot megnyújtani - feltételezzük, hogy az embereket végső soron külső erők irányítják, gyakran ők maguk is médiummá válnak. Minden szereplő örvénybe lép, ahonnan fiatalon vagy öregen, élve vagy holtan jön ki. Hamlet apjának szelleme nem csak a fiát hívja, hanem egy egész nemzedéket, egy egész korszakot. A cselekvéshez az illúzió fátyolába kell burkolózni, és még ez is metafizikai irónián alapul" – olvasható a társulat ajánlójában.

Az előadás időpontja: 2024. március 08, péntek - 19:00 óra
Az előadás 2000 ft-os tiszteletjeggyel látogatható, melyet közvetlenül az előadás előtt lehet megvásárolni. A korlátozott helyek miatt az előadásra regisztrálni szükséges a jesz@pte.hu e-mail címen.
További információ magyar és angol nyelven az esemény facebook oldalán.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni