close
CímlapKultúraIsmerős arcok

Ismerős arcok

2022. június 22.

Babitsos diák első kiállításának ad otthont a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont 0. szintje. A tárlatot június 21-én nyitotta meg Balásy Szabolcs, a VoiSingers és a Wing Singers Gospel Choir karnagya, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziumának ének-zene tanára és karnagya.

Kersák Viktória, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziumának 11. osztályos tanulója.

"Kisgyerekkora óta végez kreatív alkotó tevékenységet, folyamatosan alkot különböző témákban és műfajokban. A kiállítás első sorozatának fotórealista művei egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon megtanult grafikai technikával készültek. A színész hírességeket ábrázoló képek gyönyörű példái az aprólékos, teljes odafigyeléssel végzett munkának.

A tárlat másik része az UNICEF képei alapján készült, erős társadalmi problémákra reflektáló művek lazább, könnyedebb alkotási módja már színesbe fordul át, ezáltal még valósabbá téve és közelebb hozva hozzánk sorsukat. Átérezhetjük a fájdalmat, az örömöt, az alkotó által fontosnak tartott szociális érzékenységgel áthatva. A gyermekek szemének csillogásában látni az egész világot, mint ahogy a tehetség ragyogó fényét fiatal alkotónk műveiben" - jellemzi Berényi Ágnes vizuális nevelőtanár, komplex művészetterapeuta Kersák Viktória tárlatát.

A kiállítás július 31-ig tekinthető meg. 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni