close
CímlapKultúraItt a január, itt a Made in Pécs Fesztivál

Itt a január, itt a Made in Pécs Fesztivál

2023. január 07.

Idén január 7-én, nyolcadik alkalommal, immár nyolc helyszínen lesz a Made in Pécs Fesztivál: délelőtt tíztől hajnalig fog szólni a zene.
A fesztivál legnagyobb érdekessége, hogy ezalatt az egy nap alatt fordul meg annyi banda az itteni bárokban, mint egy átlag fesztiválon.
Ezt mégis, hogy csinálják? Minden bekerülő zenekar, akik regisztráltak a fesztiválra húsz percet kap, hogy bemutassa tudományát. Persze nem csupán debütáló zenekarok lesznek!
A kezdő koncertet szinte minden helyszínen már egy veterán banda tartja. Azonban, ha már említettem a debütáló bandákat, akkor az idei Made in Pécs Fesztivál még egy dologban rendhagyó lesz a korábbiakhoz képest. Ugyanis a Z FAKTOR Zenélő Egyetem tehetségkutató is most lesz. A felkapaszkodó kis zenekaroknak egy igazi nagy lehetőség, mert számos dolgot nyerhetnek, például támogatást album készítésre és klipforgatásra, részleteket itt olvashatod.
A Király utca a fesztívál szíve, a legtöbb helyszín a közelében található. A Szabadkikötő, Nappali és Made in Pécs Café pontosan ebben az utcában találhatóak. A Trafik (Perczel Miklós u. 22,) és Ti-ti-tá ( Lyceum u. 4.) csupán pár utcányira található. A három „távolabbi” hely is 10 perc séta alatt simán elérhető. Az Amper Club (Czinderi u. 6.), Pécsi Est Café (Rákóczi út 46.) és Sárkánybarlang (Klimó György u. 18.).

A fesztivál Facebook eseményén további infókat is találtok!

Rónoki Bertalan

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni