close
CímlapKultúraJapán egyetem számára szervez online programot a Nemzetközi Igazgatóság

Japán egyetem számára szervez online programot a Nemzetközi Igazgatóság

2021. március 25.

A japán Kanda Egyetem kérésére hirdetett 2 hetes online kurzust a Pécsi Tudományegyetem. A jelenleg is zajló „Európa kulturális öröksége” című kurzus során a hallgatók számos tudományterület - többek között a politikatudomány, történelem, közgazdaságtan, kultúratudomány -  megközelítéséből kapnak képet Európa aktuális helyzetéről, szerepéről, kihívásairól.

Az online téli egyetemi programra beiratkoztak olyan japán hallgatók is, akik a jövőben hosszabb idejű tanulmányokat kívánnak folytatni a PTE-n. Az angol nyelvű kurzus kitűnő lehetőséget jelent számukra ahhoz, hogy kapcsolatba kerüljenek a PTE oktatóival, hallgatóival és elsődleges ismereteket szerezzenek az egyetemünkről. Az oktatók a Bölcsészet- és Társadalomtudományi valamint a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar neves professzorai. Délelőttönként interaktív tanórák, délutánonként izgalmas, változatos közösségi programok várják a hallgatókat, magyar mentorhallgatók vezetésével. A közösségi programok között Interkulturális Est, Kvíz Est az Európai Unióról, Játék Est valamint online városnézési program is szerepel. A délutáni programok célja a virtuális közösségformálás mellett az, hogy az online térben is pezsgő interkulturális élményhez juttassák a résztvevőket.

Japán egyetem számára szervez online programot a Nemzetközi Igazgatóság

A nemzetközi felsőoktatási piacon egyre nagyobb igény mutatkozik téli egyetemek iránt, ezért indította el a Nemzetközi Igazgatóság a Pécs Winter School programot 2020-ban, felhasználva a nagysikerű  Pécs Summer School Program tapasztalatait. A rövid ciklusú programok kitűnő lehetőséget jelentenek a nemzetközi partnerekkel való kapcsolatok elmélyítésére, új együttműködési formákat kínálva.  A japán Kanda Egyetem a PTE egyik új partneregyeteme, az intézmény örömmel fogadta ezt az új együttműködési lehetőséget, ami a hallgatói számára egy virtuális mobilitási programban való részvételt jelent.

A programban a japán hallgatók mellett az EDUC Európai Egyetemi Szövetségben a PTE-vel partner német egyetem hallgatói és a PTE hallgatói is részt vesznek.

 

Korábbi cikkeink a témában:

https://univpecs.com/egyetemi_elet/ujra_lesz_pecs_winter_school_programsorozat

https://univpecs.com/egyetemi_elet/teli_egyetemekkel_bovult_pte_nemzetkozi_kepzesi_kinalata

https://univpecs.com/egyetemi_elet/ha_tel_akkor_teli_egyetem

 

Nemzetközi Igazgatóság

Nemzetközi Igazgatóság

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni