close
CímlapKultúraKeresd Jázmint!

Keresd Jázmint!

2019. június 07.

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete is jelen van a Sétatér Fesztiválon.

A nyár Pécsett egyet jelent a Sétatéren rendezett fesztivállal. A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete idén igazi különlegességekkel készül erre az alkalomra. Meg lehet majd kóstolni a Best Of Pécs legjobbnak tartott fehérborát, a Zenitet, az amerikai hordóban érlelt Chardonnay barrique és a magyar hordóban érlelt Furmint is a poharakba kerül. Külön felhívnánk a figyelmet a málnás illatú Rose Novum borra.

És Jázmin? Egy különleges fehérbor, melyet egy ifjú Kozma Pál által nemesített hasonló nevű szőlőből készítenek. Az idei Pannon Borrégió idei legjobb borai közé a Jázmin is bekerült: a nagyközönségnek június 15-én 15 és 20 óra között Pécsett, a Littke Palace Látogatóközpontban a díjátadón és az azt követő kóstolófesztiválon is bemutatják. Nem sok palackkal készült belőle, így legtöbbeknek a fesztivál lesz az egyetlen esélye, hogy megízlelhesse.

Kvíz- és nyereményjátékkal idén is készülnek a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársai. A standot június 16.-ig lehet felkeresni.

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni