close
CímlapKultúraKínai teakultúráról tanulhatunk

Kínai teakultúráról tanulhatunk

2018. szeptember 24.

A Konfuciusz Intézetben, amely 2015 óta működik a PTE ETK-n, számos Campus kredites kurzus elérhető, amelyek célja, hogy bemutassák a hagyományos kínai orvoslás különféle területeit, valamint a kínai kultúra sokszínűségébe nyújtsanak betekintést.

Kínai teakultúra; fotó: Csortos Szabolcs, Univpécs

A hallgatók ezeken az órákon megismerkedhetnek a kalligráfiától a kínai nyelven át akár a kínai teakultúrával is. Tanulhatnak kínai gyógynövényekről, akupunktúráról, valamint a hagyományos kínai orvoslásról, és sok egyébről. Különböző kulturális programokat is szerveznek, a következő ilyen az Őszközép ünnep lesz szeptember 26-án. Minden évben van Tavaszünnep, lámpásünnep és sárkányhajó fesztivál is. A nyelvórákon résztvevők jelentkezhetnek kínai ösztöndíjpályázatokra, valamint Kínában rendezett nyári táborba is.

Kínai teakultúra; fotó: Csortos Szabolcs, Univpécs

Kíváncsiságtól hajtva vettem részt a kínai tea kultúra órán, amelyet Mao Hong tart, a Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézetének kínai igazgatója. A kurzus keretében a résztvevők megismerkedhetnek a különböző tea típusokkal, a történeti háttérrel, a tea kínai kultúrában betöltött szerepével, valamint az egészségre gyakorolt hatásaival is. Finom teákkal teli félévnek néznek elébe a hallgatók, és közben az angol nyelvtudásuk is fejlődik, mert a tanítás angol nyelven folyik.

TÓTH Mariann

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni