close
CímlapKultúraKülönleges helyre kerültek a PTE Művészeti Kar hallgatóinak alkotásai

Különleges helyre kerültek a PTE Művészeti Kar hallgatóinak alkotásai

2024. szeptember 11.

Rendhagyó, és igen sikeresnek ígérkező együttműködés indult el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Kara (MK) és a Soft Flow Kft. között, amelynek eredményeképpen az első ütemben már meglévő képzőművészeti alkotásokat, így festményeket és szobrokat helyeztek ki a Soft Flow Kft. pécsi telephelyén bérleti szerződés keretében. Az együttműködést tárlatvezetéssel egybekötve mutatta be szerda délelőtt Armbruszt Simon, a Soft Flow Kft. ügyvezetője és Lengyel Péter, a PTE MK dékánja.

Armbruszt Simon ügyvezető és Lengyel Péter dékán, jobbra pedig az egyik, új otthonra talált műalkotás 

Az együttműködő felek fontos szempontnak gondolják, hogy kommunikációs tevékenységgel láthatóvá váljon a helyi lakosság, vállalatok számára a már sikeresen megvalósult művészeti együttműködés egy kiemelkedő pécsi cég, a Soft Flow Kft. és a PTE Művészeti Kar között, mint nagyszerű példa, s akár követendő minta.

A dán Foss világcéghez tartozó, élelmiszer- és takarmányanalitikai műszerek fejlesztésével foglalkozó Soft Flow Kft. sokat tett az elmúlt években a társadalmi szerepvállalás tekintetében. Tevékenységével jó példát mutat arra vonatkozóan, hogy mint vállalat társadalmilag felelősségteljes, és környezetileg fenntartható módon végzi munkáját, egyben értéket közvetít a környezete és a lakosság felé.

A PTE Művészeti Kar hosszú ideje magas színvonalú művészeti képzést nyújt a hazai és külföldi hallgatók számára.

Szerda délelőtt mutatta be az együttműködés első eredményeit a Soft Flow Kft. és a PTE MK vezetője

Az oktatói munka során azokkal a készségekkel kívánják felruházni a hallgatókat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy autonóm művésszé, alkotó emberré váljanak. A kar oktatói és dolgozói elkötelezettek olyan művészi életforma kereteinek közvetítésében, amely a társadalmi, kulturális környezet formálására is képes. A Soft Flow Kft. és a PTE Művészeti Kar közötti együttműködés sikere hozzájárul ehhez a folyamathoz.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni