close
CímlapKultúraMagyar Kultúra Napja

Magyar Kultúra Napja

2021. január 22.

Kölcsey Ferenc a Himnuszt két lapra is leírta. A képen látható sérülés – mindkét kéziratoldalt érinti, nem tűz eredménye, hanem úgynevezett „tintamarás”, amelyet nem a költő tintája okozhatta, az OSZK restaurátorai szerint savas tinta ömlött rá a papírra.

A magyar kultúra napján online koncertet ad pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar, mely 19h 30-kor kezdődik, a MÜPA-ból követhetjük nyomon élőben a neten, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből közvetítik, megtekintése ingyenes.

A műsor:
Veress Sándor: Threnos – in memoriam Bartók Béla
Bartók Béla: Divertimento
Bánfalvi Zoltán: Capriccio - szóló csellóra és szimfonikus zenekarra
Kodály Zoltán: Galántai táncok

Közreműködik:
Bogányi Tibor - gordonka
Pannon Filharmonikusok
Vezényel: Varga Gilbert

Lackfi János (Fotó: Thaler Tamás)

Este héttől jelentkezik a pécsi Kodály Központból a Fugato Orchestra és Lackfi János egy közös, verses koncerttel:

ONLINE: Fugato Orchestra: Hibrid Dalok - Verses koncert Lackfi Jánossal

„Művészi és könnyed, hagyományos és innovatív, értelmes és érzelmes… Kibékíthetetlennek tűnő ellentétek egységgé formálása, stílusok és kultúrák találkoztatása éppúgy jellemzi Lackfi János költészetét, mint a 13 fős Fugato Orchestra hangzásvilágát. Az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített szimfonikus kamaraegyüttes vezetője, Alpár Balázs a különböző műfajok lényegi energiáit egyesíti hibrid zenéjében.

A Hibrid dalok műsora Lackfi János kifejezetten a Fugato Orchestra számára írt új szövegeire és a hibrid tematika mentén válogatott korábbi verseire épül. A zeneszámokat összefűző szövegeket maga a szerző adja elő."

Jegyek 2500 Ft-ért vásárolhatók.

 

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni