close
CímlapKultúra"My Pécs"

"My Pécs"

2024. március 01.

Kifejezetten az egyetem nemzetközi hallgatói számára hirdetett pályázatra érkezett amatőr fotókból álló tárlat nyílt március elsején a Tudásközpontban,
a PTE Nemzetközi Igazgatóság International Seasons programsorozatának keretében.

„Szerettük volna látni, hogy a PTE nemzetközi hallgatói számára mi az, ami Pécsből fontos. Emiatt hirdettük meg My Pécs címmel a felhívást decemberben” – mondta el az esemény megnyitóján Árvai Péter, a Nemzetközi Igazgatóság igazgató-helyettese. Ismertette, hogy összesen 37 pályázat érkezett, a PTE 7 különböző karáról. „A sokszínűség mellett látni lehet azt is, hogy vannak képek, melyeknél elsőre nem értjük, miért fontosak a rajtuk szereplő épületek. De ha elolvassuk a fotók melletti szövegeket, kiderül, hogy komoly történetek, élmények állnak mögöttük” – mondta Árvai Péter.
A PTE Nemzetközi Igazgatóság eredetileg  eredetileg versenynek szánta a felhívást, de a beérkezett fényképeket látja úgy döntöttek: minden pályázót megjutalmaznak egy nagy közös kulturális programmal.
A kiállítás március 30-ig látható a Tudásközpontban, aki online nézné meg a fotókat, az figyelje az International Seasons Facebook oldalát.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni