close
CímlapKultúraNagyon pécsi

Nagyon pécsi

2019. április 23.
A PTE ETK-s Pí Therapy zenekar megírta PEAC-Pécs kosárcsapat indulóját. Most itt a klip!

Tegnap este jelent meg a PEAC-PÉCS Női Kosárlabda Klub hivatalos szurkolói dalának klipje Püsök Péter rendezésében. A Pí Therapy együttes friss szerzeményére megálmodott képi világ kizárólag pécsi helyszíneken játszódik.

Sokan emlegetik Pécset a magyar Liverpoolként. A több mint 100 aktív formáció, és az országos sikerű zenekarok egész sora erősíti a kulturális büszkeséget városunkban. Ám nem csak a zenei örökség fajsúlyos, a Tüke Fenomén a sportban is évről évre megmutatkozik. Csak az utóbbi másfél évtizedben volt már pécsi az angol labdarúgó bajnokság álomcsapatában, sőt a téli és a nyári olimpiai dobogó tetején is.

A hagyományokat tekintve azonban nem lehet elmenni szó nélkül a női kosarasaink mellett, akik komoly presztízst vívtak ki maguknak az évek folyamán a hazai sportéletben. Sőt, Rátgéber László irányítása alatt a nemzetközi porondon is meghatározó csapata lett a városnak. A PEAC-PÉCS újjászerveződött gárdájánál nem kisebb az elvárás, mint tudatos építkezéssel pár éven belül újra érmekért küzdeni. Az egyik építőkockaként egy csapatinduló megírására kérték fel a Pí Therapy együttest és Kovács Patrik Ferenc énekes-gitárost.

A 2015-ben egy gitárral megalapított zenekar sikeresen szerepelt már több megmérettetésen is. 2016-ban második helyen végzett az I. Soundcheck Országos Könnyűzenei Tehetségkutatón. Legutóbb, 2018 szeptemberében pedig az egyetemi kultúráért vehettek át rektori elismerést. A duóként induló formáció a Zenélő Egyetemen ismerkedett össze a jelenlegi felállást alkotó tagokkal. Milei Bálint vendégzenészként szerepel a felvételen, rajta kívül a projekt minden tagja a Pécsi Tudományegyetemen végzett, vagy tanul jelenleg is.

A Fekete Fehér című dal megjelenése óta minden hazai meccs előtt megszólal a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Azonban a dal és a videoklip nem titkolt célja az, hogy a kosárszurkolók mellett bármelyik sportolónak vagy munkába indulónak adjon egy kis pluszt a napi megmérettetéshez.
Püsök Péter a tavalyi Ha Pécsen jártok című dal után másodszor forgatott klipet városunkról.

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni