close
CímlapKultúraNyári egyetem japán hallgatóknak a PTE-n

Nyári egyetem japán hallgatóknak a PTE-n

2022. szeptember 28.

2022. szeptember 19–28. között speciális nyári egyetem került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetemen. A korábbi sikeres nyári kurzusok eredményeként immár negyedik alkalommal valósult meg a japán Josai International University hallgatói számára egy olyan egyedi képzési program, melynek során a japán hallgatók magyar népzenét, néptáncot, valamint angol nyelvet tanultak. Az akadémiai programokat a Művészeti Kar biztosította, míg a program teljes körű szervezését a Nemzetközi Igazgatóság végezte.

Nyári egyetem japán hallgatóknak a PTE-n

A japán hallgatói csoport számára az akadémiai programok mellett számos szabadidős program került megrendezésre Pécsett. A hallgatók részt vettek a szintén a Nemzetközi Igazgatóság által szervezett Intercultural Day in Pécs programon, városnézésen, táncházat adott számukra a Zengő Együttes, valamint a Bordalfesztivál előadását is megtekintették a Kodály Központban. A program zárásaként a csoport szakmai látogatást tesz Budapesten.

Nyári egyetem japán hallgatóknak a PTE-n

A program kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem és a Josai International University között fennálló partnerséget elmélyítse, és új tartalommal töltse meg.

Az idei évben összesen hét nyári egyetem került megrendezésre a Pécs Summer School programon belül, melyen közel 300 hallgató vett részt 3 kontinensről. A növekvő számú nyári egyetemi programok révén mára a Pécsi Tudományegyetem e területen is piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.

Nyári egyetem japán hallgatóknak a PTE-n

Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda

Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni