close
CímlapKultúraÖ.K.Ö.R.

Ö.K.Ö.R.

2021. október 16.

Új darab bemutatására készülnek a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában, méghozzá nem is akármilyen bemutatóra, hiszen Enyedi Éva a diákok által rettegett kötelező olvasmányokból válogatott, melyeket Tóth Zoltán rendező, az Escargo Hajója Nevelési Szövetkezet vezetője állította színpadra. A szemünk láttára elevenedik meg Móricz Zsigmondtól a Pillangó és a Légy jó mindhalálig, William Shakespeare-től a Szentivánéji álom és a Rómeó és Júlia, valamint Szabó Magda Abigélje.
Az izgalmas koprodukció eredményeként olyan „irodalmi osztálykirándulás”-on vehetnek részt a nézők, mely során a fent említett művek kapcsán olyan meghatározó témakörök kerülnek felszínre, mint a felnőtté válás vagy a szerelem.
A produkcióban közreműködik továbbá Beck Zoltán (30Y) és Kardos-Horváth János (Kaukázus) is, akik zenei kíséretükkel segítik a darab gördülékenységét, teremtik meg annak hangulatát.

Úgy gondolom, ez az előadás nem csak diákok és pedagógusok számára lehet érdekes, hiszen a felnőtté válás és a szerelem univerzális témaköre az emberiségnek, melyekről minden korban érdemes gondolkodni.

Hetesi Júlia

Hetesi Júlia

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni