close
CímlapKultúraÖten fújták

Öten fújták

2021. november 25.

Öt fiatal szaxofon tanszakos mutatkozott be egy rövid koncert keretében november 24-én, a PTE Liszt Ferenc Koncerttermében.

Az esemény különlegessége az volt, hogy PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetben tavaly indult tanszak hallgatóinak a járványhelyzet miatt csak most nyílt először lehetősége arra, hogy közönség előtt is felléphessenek.
A moderátor Szendrői Zsuzsanna felkészítő tanár volt, zongorán közreműködött: Gáspár Dávid. Az előadók Balla Zsófia, Horváth Zsanett, Pazár Dorka, Somogyvári Arnold és Tresch Balázs (címlapképünkön) voltak. Mindegyikük két alkalommal csillogtatta meg tudását a sárgaréz hangszerrel: egyszer zongorakísérettel, egyszer szólóban. A szélesebb értelemben vett közönség előtti rutin hiánya néhány hallgatónál érezhető volt egy kicsit, de a biztató taps mindenki magabiztosságát erősítette. A darabok között volt olyan – Geiss Gamophone című, elektorakusztikus kísérettel előadott műve, melyet Horváth Zsanett adott elő- ami ősbemutatónak is számított Magyarországon.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni