close
CímlapKultúraPécsi színházba pécsi borokat

Pécsi színházba pécsi borokat

2022. május 02.

A SzínHáz borait mutatták be április 28-án a Pécsi Nemzeti Színházban.
A színházi kínálatban ezentúl pécsi borok is helyet kapnak, méghozzá a Pécsi Egyetemi Borbirtok rozéja és pinot noirja kapott elsőként színházi külsőt.

A sajtó meghívott képviselőit Lipics Zsolt a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója és Vidákovics Szláven művészeti vezető köszöntötte.
Ezt követően a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet elnöke, Madaras Zoltán – aki elkötelezett híve a bor és kultúra összekapcsolásának - ismertette az általa vezetett intézet sokszínű, innovatív kutatói, fejlesztői tevékenységét, majd Ipacs Szabó István főborász mutatta be a SzínHáz borait.
A rendezvényen Bognár Szabolcs operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház művésze énekelte el Erkel Ferenc Bánk Bán című operájából Petur bán bordalát és Denza:a Funiculi Funicula című kedves olasz melódiáját. Zongorán Horváth Judit kísérte.
A Pécsi Nemzeti Színház Lipics Zsolt igazgató vezetésével a körülöttünk levő világra való nyitottság jegyében sok területen keresi a magas minőséget, elhivatottságot, innovatív hozzáállást fontosnak tartó partnereit.
Ennek a szellemiségnek egyik állomásaként találtak egymásra a Pécsi Egyetemi Borbirtokkal, és választottak két magas minőségű és kitűnő évjáratú bort a SzínHáz borának.
Az egyik a kutatóintézeti birtok legmagasabb területén termett szőlőből készült a

2019-es Summa Pinot Noir, mely könnyed eleganciával rendelkező, beszélgetős bor magyar, francia és amerikai tölgyfahordókban érleléssel.

A nyár illatát hordozó életteli színben pompázó

2021-es Novum Rozé a másik bor, melynek üde ribizlit, málnát, epret idéző zamata és frissessége remélhetőleg a színház közönségének szintén kedvence lesz.

A tervek szerint az együttműködés folytatódik, a sajtótájékoztatón máris felmerült egy cirfandli is, mint igazi pécsi különlegesség, ami mindenképp szerepet, vagy akár főszerepet is kaphat már a közeljövőben.

Győrffy Zoltán

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni