close
CímlapKultúraPécsLIT Fesztivál

PécsLIT Fesztivál

2021. szeptember 06.

A hazai irodalom fővárosává teszi Pécset a PécsLIT Fesztivál, melyet először rendeznek meg. Az esemény szeptember 14. és 19. között tart majd.

A programsorozat annak a városnak irodalmi hagyományait hivatott erősíteni ott, ahol korábban Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László élt, alkotott és könyvtárosként is tevékenykedett. Ahol már több mint hat évtizede működik a Jelenkor folyóirat, amely jelenleg is meghatározó szereplője a hazai kortárs irodalmi közegnek.
A PécsLIT Fesztivál 7 helyszínen, több mint 60 programmal várja majd az olvasás, a könyvek, illetve a megzenésített versek szerelmeseit.
Délelőttönként óvodásoknak, iskolásoknak szóló programok, kora délután középiskolásoknak szóló rendhagyó irodalomórák várják az érdeklődőket. Késő délután többek között elsőkötetes szerzőkkel, népszerű hazai és külföldi írókkal való beszélgetésekre és irodalmi évfordulós írókról, költőkről szóló előadásokra ülhetnek be a nézők. A programokat színházi előadás és zenés irodalmi estek, valamint irodalmi séták is színesítik majd. A Hild udvarban pécsi könyvesboltok standjai várják majd az érdeklődőket, ahol a PécsLIT Fesztiválra érkező szerzők kötetei is elérhetők lesznek. A Fesztivál utolsó napján a Csorba Győző Könyvtár könyvtárbuszát is megismerhetik az érdeklődők, illetve irodalmi vacsorán vehetnek részt.
Az PécsLIT-et első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezi közösen a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat, a Zsolnay Örökségkezelő NKft., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.
A 6 nap során többek között itt lesz Kukorelly Endre, Nyáry Krisztián, Závada Péter, Simon Márton, Tóth Krisztina, Parti Nagy Lajos, Bősze Ádám, Grecsó Krisztián, Szélkiáltó, Péterfy Bori, Tolnai Ottó, Dés László, Kiss Tibor Noé és még sokan mások…

A fesztivál részletes programja a https://pecslit.hu/ oldalon olvasható.
https://www.facebook.com/pecslitfesztival

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni