close
CímlapKultúraSzínerő tizedszer

Színerő tizedszer

2023. február 23.

A Színerő – Léptékváltás szimpózium Keserü Ilona festőművész, professor emerita, a Művészeti Kar egyik alapító tagjának kezdeményezése. Először a 2006/2007-es egyetemi tanévben rendezték meg a PTE Művészeti Kar Doktori Iskola kurzusaként a Zsolnay Gyár használaton kívüli belső ipari tereiben. (Az első Színerőről ezen a linken érhető el archív videó.) A szokatlan helyszínen rendezett tárlat táblaképnél nagyobb merétű festmények kiállítására adott lehetőséget.
Idővel az esemény jelentős szimpóziummá fejlődött.

Több évi szünet után 2022. május 16. és május 29. között, a Művészeti Kar jubileumának alkalmából rendezte meg a Művészeti Kar Festészet Tanszéke újra az eseményt, immáron tizedik alkalommal.

A programon táblaképnél nagyobb léptékű, sík- vagy térbeli, festészeti technológiák alkalmazásával készülő színes művek tervezésére, megvalósítására került sor a Zsolnay Kulturális Negyed üres termeiben (Pirogránit udvar déli épületegyüttese).
A szimpóziumon huszonnégy meghívott magyar és külföldi művész vett részt, közülük többen a Művészeti Kar jelenlegi oktatói és doktorandusz hallgatói.
Az alkotásokból rendezett kiállítás

március 2. és április 2. között tekinthető meg Pécsen, az m21 Galériában.

A megnyitó március másodikán, 17 órakor lesz.
Címlapkép: UnivPécs Archív, Színerő kiállítás 2016.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni